“Αρνητές” υγειονομικοί… τρέχουν τώρα για εμβόλιο

“Αρνητές” υγειονομικοί… τρέχουν τώρα για εμβόλιο

Μειώνεται σημαντικά το ποσοστό των υγειονομικών υπαλλήλων σε οίκους ευγηρίας που αρνούνταν να εμβολιαστούν. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας στο GRTimes, αρνητές υγειονομικοί “ξεθάρρεψαν” βλέποντας ότι δεν υπήρχαν επιπλοκές στους υπόλοιπους και τώρα γίνονται κινήσεις για προτεραιοποίησή τους στις λίστες αναμονής, για να τους χορηγηθεί το εμβόλιο κατά του Covid-19 εγκαίρως.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Στο 30% του συνόλου των υγειονομικών ανερχόταν το ποσοστό εκείνων που είτε ήταν δύσπιστοί, είτε αναποφάσιστοι όσον αφορά στον εμβολιασμό κατά του Covid-19. Σήμερα, όπως αναφέρει ο κ. Προσαλίκας στο GRTimes, το ποσοστό των “αρνητών” υγειονομικών έχει πέσει στο 15-20%.

“Ξεθάρρεψαν βλέποντας ότι δεν υπήρχαν επιπλοκές στους υπόλοιπους. Τώρα θέλουν να μπουν άρον άρον σε σειρά προτεραιότητας. Ζήτησα να υπάρχει μία προτεραιοποίηση είτε σε νεοπροσληφθέντες υγειονομικούς, είτε σε “πρώην αρνητές” στις μεγάλες λίστες αναμονής για εμβολιασμό. Διαβάζοντας διαρκώς τι γίνεται στο εξωτερικό, με το ποσοστό των “αρνητών” υγειονομικών στη Γαλλία να φτάνει το 50%, μπορώ να πω ότι η χώρα μας τα πάει αρκετά καλά προς αυτήν την κατεύθυνση”, σχολιάζει ο ίδιος.

Ο κ. Προσαλίκας σχολιάζοντας το περιστατικό απόλυσης δύο υγειονομικών υπαλλήλων στο γηροκομείο Ι.Μ. Ηλείας, ο ίδιος τάσσεται ξεκάθαρα αντίθετος με την απόφαση του Μητροπολίτη Γερμανού.

“Δεν το θεωρώ σωστό. Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τους και εκτός αυτού, από τη στιγμή που έχεις εξασφαλίσει ότι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενείς είναι εμβολιασμένοι, δεν μπορείς να φτάσεις στο σημείο να απειλείς ή να απολύεις εργαζομένους”, καταλήγει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ