«Χαμόγελο του Παιδιού» και ΠΚΜ ενώνουν τις δυνάμεις τους – Σύμφωνο συνεργασίας και με Δ. Καλαμαριάς (VIDEO)

«Χαμόγελο του Παιδιού» και ΠΚΜ ενώνουν τις δυνάμεις τους – Σύμφωνο συνεργασίας και με Δ. Καλαμαριάς (VIDEO)

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν σήμερα το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

Με την υπογραφή του Συμφώνου οι δύο πλευρές επισφραγίζουν και επεκτείνουν την έως τώρα άριστη συνεργασία και ξεκινούν κοινή προσπάθεια με σκοπό, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης για περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, για ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών και την ενημέρωση της κοινής γνώμης, αναλαμβάνοντας την κοινή δέσμευση ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη και πιο άμεση υποστήριξη των παιδιών.

Όπως ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας για το έργο που παράγουν οι άνθρωποι του Χαμόγελου του Παιδιού, στα 25 χρόνια προσφορά στην ελληνική κοινωνία και το παιδί έχουν καταφέρει να αφήσουν ιδιαίτερα ισχυρό αποτύπωμα στην καθημερινότητά και τη ζωή όλων των Ελλήνων. «Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα από το Χαμόγελο του Παιδιού σε αυτά τα 25 χρόνια έχουν υποστηριχθεί κοντά στα δύο εκατομμύρια παιδιά και οικογένειες ενώ η προσφορά τους που γίνεται κατά βάση με εθελοντικό τρόπο στηρίζει μια σειρά από δομές υποστήριξης για τα παιδιά, όπως κέντρα υγείας, ασθενοφόρα, στέγες υποστηριζόμενες για παιδιά που έχουν ανάγκη», τόνισε. Επισήμανε δε, το σπουδαίο ρόλο του Οργανισμού στην μάχη κατά της εγκληματικότητας μέσω του aber alert.

 

«Αποδεικνύεται ότι μια ομάδα ανθρώπων μπορεί να κάνει τη διαφορά», είπε ο Περιφερειάρχης προς τον πρόεδρο του Οργανισμού, Κώστα Γιαννόπουλο, σημειώνοντας ότι η ελληνική κοινωνία μέσα από το Χαμόγελο του Παιδιού βρίσκει όχι μόνο ειρήνη αλλά και της έννοιες του εθελοντισμού, της συνεργασίας και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη και ιδιαίτερα προς τα παιδιά.

«Εικοσιπέντε χρόνια δουλειάς, μετά από το μήνυμα που πήρα από τον γιο μου Ανδρέα, όταν μέσα στο ημερολόγιό του όταν στην τελευταία του σελίδα έγραφε ‘αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε'», ανέφερε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού. Σήμερα είμαστε εδώ για να συμπληρώσουμε αυτά που κάνει η Περιφέρεια, να βάλουμε τη δική μας επιστημονικότητα σε θέματα ειδικευμένα που αφορούν το παιδί, την οικογένεια  τις εξαφανίσεις, την λειτουργία 24 ώρες μέσα από τα υπηρεσιακά μας κέντρα, τις ειδικές μονάδες που καλούνται από το ΕΚΑΒ. Όλα αυτά που μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή παιδιών και οικογενειών που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, πάντα με αξιοπρέπεια».

Σύμφωνα συνεργασίας με τον Δήμο Καλαμαριάς

Συμφωνώ συνεργασίας μεταξύ του Χαμόγελο του Παιδιού και του Δήμου Καλαμαριάς υπογράφηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί. Ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στον Φοίνικα, ενημερώθηκε και ξεναγήθηκε από τον πρόεδρος του «Χαμόγελου» για πρώτη φορά στους χώρους όπου ζουν τα 27 παιδιά που φιλοξενούνται, ηλικίας από 5 έως 18 ετών.

Ο κ. Δαρδαμανέλης τόνισε την σπουδαία δουλειά και προσφορά του Χαμόγελο του παιδιού ενώ ανέφερε ότι το Σύμφωνο που υπεγράφη βάζει σε μια πιο τυπική βάση την ήδη υπάρχουσα και άριστη συνεργασία. «Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας. Νομίζω ότι πολλά πράγματα χρειάζονται δύο για να γίνονται και ένα από αυτά είναι η προσφορά. Δήμος και Χαμόγελου του Παιδιού έχουμε πάρα πόλους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τόσο τα παιδιά όσο και άλλες δομές. Θα το κάνουμε όπου χρειάζεται χωρίς πολλά λόγια αλλά με ουσία και με δουλειά», σημείωσε.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας δεσμεύει τις δύο πλευρές:

1. Να αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών υπό το θεσμικό και συντονιστικό ρόλο του Δήμου Καλαμαριάς.
2. Να συνεργαστούν για να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε δημοτική κλίμακα.
3. Να καταβάλουν κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες που χρήζουν στήριξης μέσω των δράσεων που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» .. Ειδικότερα προς υλοποίηση των ανωτέρω «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Καλαμαριάς και των αρμόδιων υπηρεσιών του, το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του καθώς και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς με χαρά δέχτηκε το δώρο που του έφτιαξαν τα παιδιά, μια ζωγραφιά που απεικονίζει το αγαπημένο τοπίο του κ. Δαρδαμανέλη, που είναι η θάλασσα, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος πρόσφερε στον Πρόεδρο του Χαμόγελου ένα βιβλίο με την ιστορία του Πόντου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ