“Έρχονται” κι άλλοι πλειστηριασμοί βιομηχανικών ακινήτων σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα – Τριπλό “σφυρί” την Τετάρτη

“Έρχονται” κι άλλοι πλειστηριασμοί βιομηχανικών ακινήτων σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα – Τριπλό “σφυρί” την Τετάρτη

Νέοι πλειστηριασμοί βιομηχανικών ακινήτων θα λάβουν χώρα το αμέσως επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, σε συνέχεια των σχετικών εξελίξεων των τελευταίων μηνών.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν κύκλοι της κτηματαγοράς, οι πλειστηριασμοί βιομηχανικών ακινήτων αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια, λόγω της “ωρίμανσης” των σχετικών χαρτοφυλακίων των Τραπεζών.

Στις 8 Μαρτίου βγαίνει στο “σφυρί” το βιομηχανικό ακίνητο των “Κλωστηρίων Κιλκίς” της οικογένειας Ακκά, ενώ στις 10 Μαρτίου θα γίνει επίσης ο επαναληπτικός πλειστηριασμός για τα «Κλωστήρια Θράκης» (σ.σ. βιομηχανικό ακίνητο στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής) της ίδιας επιχειρηματικής οικογένειας, καθώς ο πρώτος πλειστηριασμός της 25ης Ιανουαρίου είχε αποβεί άγονος.

Τριπλό “σφυρί”

Νωρίτερα και συγκεκριμένα μεθαύριο, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, μάλιστα, αναμένεται να βγουν στο «σφυρί» τρία βιομηχανικά ακίνητα:

-Οι πρώην εγκαταστάσεις της βιομηχανίας πλαστικών Formplast στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στο 37ο Ο.Τ, στη Β’ Φάση της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου έχει συνολική μικτή επιφάνεια 10.837,97 τ.μ, ανεπτυγμένο σε οικόπεδο επιφάνειας 14.146 τ.μ., κατασκευής 1992-2002 και αποτελείται από ένα διώροφο κτίριο γραφείων, ένα κτίριο παραγωγής, έξι κτίρια αποθηκών και δύο κτίρια παραγωγής και αποθήκευσης. Τη διαδικασία του πλειστηριασμού προωθεί η Άτρια Υπηρεσίες Ακινήτων ΑΕ, που είναι η συνεργαζόμενη εταιρεία της CBRE για την Ελλάδα και την Κύπρο και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 1,8 εκατ.ευρώ.

-Το συγκρότημα Καπναποθηκών Φέσσα στην περιοχή της Λαγκαδά στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

-Οι εγκαταστάσεις στην Αλεξανδρούπολη της πτηνοτροφικής μονάδας Zouras Farm, με επισπεύδουσα τη doValue Greece και με τιμή πρώτης προσφοράς στα 4.882.568 ευρώ. Στο σφυρί βγαίνουν αναλυτικότερα έξι αγροτεμάχια που έχουν συνενωθεί και αποτελούν μια ενιαία έκταση συνολικής εκτάσεως κατά τους τίτλους κτήσεως 118.387 τ.μ. ή 120.408 τ.μ., όπου υπάρχουν μονάδα εκτροφής ωοτόκων ορνίθων με συγκρότημα αποθηκών, διαλογής, συσκευασίας και συντήρησης αυγών (ψυκτικοί θάλαμοι), επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, ανάπτυξης νεοσσών και τμήμα παραγωγής ζωοτροφών, συνολικού εμβαδού δόμησης 24.657,67 τ.μ..

Όσον αφορά, δε, στον πλειστηριασμό του ακινήτου της ΤΕΞΑΠΡΕΤ στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης που είχε προγραμματιστεί για τις 15 Φεβρουαρίου με τιμή πρώτης προσφοράς 4,2 εκατ.ευρώ, αναβλήθηκε και αναμένονται νεότερα. Επισπεύδουσα είναι η do value Greece ΑΕΔΑΔΠ ως διαχειρίστρια της Eagle Issuer Dac.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρειος Πάγος: Δημοσιεύτηκε η απόφαση της Ολομέλειας για τους πλειστηριασμούς από τα funds

Φίλκεραμ Johnson: Πωλήθηκε το βιομηχανικό ακίνητο στην Πυλαία

Η ACSION Ltd. νέα ιδιοκτήτρια του ακινήτου της Φίλκεραμ Johnson στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top