«Φωτιές» με σεξιστικό κείμενο συγγραφέα που αποδόθηκε στο ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ – Τι λέει η διεύθυνση

«Φωτιές» με σεξιστικό κείμενο συγγραφέα που αποδόθηκε στο ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ – Τι λέει η διεύθυνση

Σάλος έχει προκληθεί στα κοινωνικά δίκτυα, με μία εικόνα (screenshot) που κυκλοφορεί και απεικονίζει το Κέντρο Διεπιστημονικής και Ερευνητικής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης (ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ), να έχει κάνει, σύμφωνα με χρήστες των social media, μία άκρως «σεξιστική» ανάρτηση. Η διευθύντρια του ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ, Άσπα Πασπάλη, ξεκαθαρίζει στο GRTimes ότι πρόκειται για άποψη ενός Γάλλου συγγραφέα, την οποία το κέντρο φιλοξενεί, αλλά δεν υιοθετεί.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα screenshot, το οποίο απεικονίζει ένα post στον λογαριασμό του Facebook του ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ., το οποίο εκ πρώτης όψεως, δίνει την εντύπωση ότι το κέντρο δημοσίευσε μία άκρως σεξιστική άποψη για τις γυναίκες. Το post, αναφέρεται στον τρόπο «που αγαπούν οι γυναίκες και οι άνδρες», ενώ σε ένα σημείο του κειμένου γυναίκες χαρακτηρίζονται ως «υστερικές», για τις οποίες το μόνο που μετράει είναι «να αποπλανούν τους άνδρες».

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Ωστόσο, η αλήθεια φαίνεται να είναι λίγο διαφορετική. Αρχικά, το screenshot έχει υποστεί μορφοποίηση και φαίνεται ότι συγγραφέας του κειμένου είναι το ίδιο ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ. Το GRTimes, αναζήτησε το πραγματικό post, στο οποίο αποδεικνύεται ότι φιλοξενείται η άποψη του συγγραφέα, ψυχιάτρου και ψυχαναλυτή Didier Lauru. Το σημείο στο οποίο αποδίδει το ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ την πηγή της πληροφορίας έχει αποκοπεί από το screenshot που κυκλοφορεί στα social media.

Τι απαντά η διευθύντρια του ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ

Η διευθύντρια του ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ, Άσπα Πασπάλη, ξεκαθαρίζει στο GRTimes ότι το κέντρο φιλοξενεί διαφορετικού «χρώματος» απόψεις και αναλύσεις, χωρίς ωστόσο να τις υιοθετεί. Μάλιστα, δεν παραλείπει να τονίσει ότι το ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ έχει δεχτεί πολλές φορές επίθεση για τις απόψεις που φιλοξενεί, «πότε από τους μεν, πότε από τους δε, ανάλογα το περιεχόμενο», ενώ θέτει το ρητορικό ερώτημα: «Θα ήταν σωστότερο να δημοσιεύουμε απόψεις ενός μόνο χρώματος;».

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση της διευθύντριας του ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ, Άσπας Πασπάλη στο GRTimes:

«Το γεγονός ότι φιλοξενούμε την άποψη ενός Γάλλου συγγραφέα δε σημαίνει ότι την υιοθετούμε. Σε καμία περίπτωση δεν θα είχα σεξιστικές απόψεις. Φιλοξενούμε όμως και ακραίες απόψεις. Έχουμε την υποχρέωση να καταγράψουμε και την μία πλευρά και την άλλη. Θα ήταν σωστότερο να δημοσιεύουμε απόψεις ενός χρώματος; Αν δείτε στο Facebook του ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ, θα βρείτε και την εντελώς αντίθετη άποψη. Τις δικές μας, προσωπικές απόψεις, τις εκφράζουμε όταν δίνουμε οι ίδιοι συνεντεύξεις. Θεωρώ ότι η διχοτόμηση είναι ένας μη ώριμος μηχανισμός άμυνας που μας οδηγεί στο να πετάμε το κακό έξω από εμάς και να το προβάλουμε στους άλλους. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε επίθεση για την άποψη ενός ειδικού που φιλοξενούμε. Την μία δεν ικανοποιούμε τους μεν, την άλλη τους δε».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ