“Φύλακας Άγγελος”: Σωματείο για κακοποιημένα παιδιά (ΗΧΗΤΙΚΟ)

“Φύλακας Άγγελος”: Σωματείο για κακοποιημένα παιδιά (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για το Σωματείο “Φύλακας Άγγελος” που ίδρυσαν από κοινού ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Αναστάσιος Ντούγκας και η Ράνια Κωστάκη, για την προστασία των κακοποιημένων παιδιών, για τις δράσεις που ετοίμαζαν και έμειναν στην μέση λόγω της πανδημίας, αλλά και για όλα όσα ετοιμάζουν από δω και πέρα προσφέροντας αγάπη και χαρά μίλησαν σε συνέντευξη τους στον Real FM 107.1 και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Ο Αναστάσιος Ντούγκας, ένας δραστήριος άνθρωπος, με μεγάλη κοινωνική προσφορά και ένα ανιδιοτελές έργο που έχει προσφέρει στην πόλη της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, τόνισε πως στόχος του σωματείου είναι να είναι δίπλα στα κακοποιημένα και παραμελειμένα παιδιά, “που έχουν την ανάγκη μας. Δυστυχώς, το 2020 είναι πολλά τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη καθημερινά. Είναι πολλά τα περιστατικά κακοποίησης που δεν βγαίνουν στον αέρα. Είναι πολύς κόσμος που θέλει να “σπάσει” τη σιωπή του και να καταγγείλει τέτοια περιστατικά. Είπαμε και εμείς να βάλουμε το λιθαράκι μας, σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη”.

Προσθέτει δε, πως η μεγάλη συναυλία που ήταν προγραμματισμένη στη Θεσσαλονίκη 24 Μαρτίου, ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. Όλα τα έσοδα θα πήγαιναν για να δημιουργηθεί ο πρώτος χώρος υποδοχής κακοποιημένων παιδιών μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. “Δυστυχώς δεν έγινε η συναυλία, ωστόσο αποφασίσαμε να ξεκινήσει το έργο και να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουνίου”.

“Μέσα από όλα όσα μου έχουν συμβεί τελευταία, μου δίνεται ένα βήμα να επικοινωνήσω σε περισσότερους ανθρώπους κάποια πράγματα. Έτσι, ενώσαμε κατά κάποιο τρόπο τις δυνάμεις μας, αν και είμαστε εντελώς διαφορετικοί μεταξύ μας και κάνω πραγματικότητα, παρέα με τους φίλους και συνεργάτες, ένα όνειρο ζωής. Μου δόθηκε η ευκαιρία μέσα από όλα αυτά που μου συνέβησαν να υλοποιηθεί πιο γρήγορα” επισημαίνει ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Για τη σύσταση του σωματείου και τη συνεργασία με τη Ράνια Κωστάκη και τον Αναστάσιο Ντούγκα εξηγεί πως ” αποφασίσαμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να κάνουμε πράξη τον “Φύλακα Άγγελο” που έχει να κάνει με παιδιά και την κακοποίηση. Ο καθένας από την πλευρά του, συμβάλλει για να είμαστε κοντά σε αυτά τα παιδιά, τόσο εμείς όσο και αυτοί που ειδικεύονται σε αυτές τις καταστάσεις, για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε”.

Ο κ. Αγγελόπουλος μίλησε μάλιστα για τις δυσκολίες και το “τίμημα” που είχε όλη αυτή η απότομη αλλαγή στη ζωή του. “Προσπαθώ να διατηρήσω τα θέλω μου και τις αξίες μου και σε αυτή τη συνθήκη, χρησιμοποιώντας την ένταση αυτή που έχει δημιουργηθεί μέσα από το παιχνίδι (σ.σ. Survivor)”.

Η κ. Κωστάκη επισημαίνει πως με κοινό παρανομαστή την αγάπη έφτασαν να κάνουν αυτή την κίνηση. “Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Από την τρίτη συνάντηση είχαμε καταλήξει σε όλα”.

Για το όνομα “Φύλακας Άγγελος” εξηγεί πως ήταν η “νονά” του σωματείου. “Σκεπτόμενη ότι καθένας από εμάς έχει ανάγκη τη φιγούρα ενός αγγέλου όσον αναφορά το να τον προστατεύει, οπότε θεώρησα ότι θα ήταν το πιο κατάλληλο όνομα”.

Τόνισε μάλιστα πως με αυτή την πρωτοβουλία “είναι εδώ για όλους” και επισήμανε πως κανείς δεν είναι μόνος του καθώς και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβηθεί κάποιος να μιλήσει για όσα βιώνει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top