“Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ”: Συναγερμός μετά τις πληροφορίες για σφράγιση (ΦΩΤΟ-VIDEO)

“Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ”: Συναγερμός μετά τις πληροφορίες για σφράγιση (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Άμεσες κινητοποιήσεις και στήσιμο οργανωμένης περιφρούρησης προκάλεσαν οι χθεσινές πληροφορίες για σφράγιση του χώρου στον οποίο λειτουργεί η ΒΙΟΜΕ, από την εταιρεία που θέλει να εκμεταλλευτεί το ακίνητο.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Οργανωμένη αντίδραση προκάλεσαν οι πληροφορίες που διέρρευσαν χθες για εγκατάσταση περίφραξης από σήμερα στο ακίνητο της πρώην Φιλκεράμ Johnson, στο οποίο έχει την έδρα της και τη μονάδα παραγωγής η ΒΙΟΜΕ.

Ήδη από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, αλληλέγγυοι έσπευσαν στο βιομηχανικό ακίνητο ξεκινώντας διαδικασία περιφρούρησης του χώρου, η οποία στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και σήμερα από τα ξημερώματα ακόμα, ενισχύθηκε από δεκάδες άτομα.

Πλέον, σύμφωνα με τα μέλη της ΚοινΣΕπ, “οι απειλές γίνονται πράξη” και κινδυνεύει το εγχείρημα που κατακτήθηκε μετά από μαζικούς και διαρκείς αγώνες, από τους ίδιους τους εργάτες και την κοινωνία.

Όπως είπε στο GRTimes ο Γιώργος, μέλος της ΚοινΣΕπ ΒΙΟΜΕ, τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι αλληλέγγυοι θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν τον χώρο με συνεχή παρουσία.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο τι έχει πετύχει η ΒΙΟΜΕ μέχρι σήμερα, στα 11 χρόνια λειτουργίας της ΚοινΣΕπ, όχι μόνο με την παραγωγή προϊόντων, αλλά με το άνοιγμα στην κοινωνία γενικότερα καθώς ήταν η πρώτη αυτοδιαχειριζόμενη βιομηχανική μονάδα παραγωγής που πέρασε στα χέρια εργαζομένων.

Να σημειωθεί πως στον χώρο μπροστά από τη ΒΙΟΜΕ έχει στηθεί από τους αλληλέγγυους αυτοσχέδιος φραγμός, ενώ σε κοντινή απόσταση από το ακίνητο έχουν εγκατασταθεί αστυνομικές δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΒΙΟΜΕ: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο-Καταγγέλλουν επιχείρηση «σφραγίσματος» και ξεκινούν κινητοποιήσεις

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top