“Κόφτης” για μετακινήσεις στο χωριό: Πρόστιμα και νέες απαγορεύσεις -Τι αλλάζει

“Κόφτης” για μετακινήσεις στο χωριό: Πρόστιμα και νέες απαγορεύσεις -Τι αλλάζει

Τέλος στο Πάσχα στο χωριό, καθώς αλλάζουν οι λόγοι ελεύθερης μετακίνησης από νομό σε νομό, ενώ πληροφορίες του GRTimes αναφέρουν ότι έρχονται τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες – Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη

Με νέα αυστηρά μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση να διασφαλιστεί ότι δεν θα πραγματοποιηθούν μετακινήσεις από νομό σε νομό και να βάλει οριστικό “φρένο” στο “Πάσχα στο χωριό”.

Πληροφορίες του GRTimes αναφέρουν ότι αλλάζουν οι λόγοι κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, καθώς πλέον οι πολίτες θα μπορούν να μεταφέρονται από νομό σε νομό για λόγους υγείας μόνο με χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα, για να παραστούν οι πολίτες σε κηδεία, απαιτείται η επίδειξη της ληξιαρχικής πράξης θανάτου. Τέλος, απορρίπτεται ο λόγος μετακίνησης για συγκομιδή αγροτικών προΐόντων. Ο απολύτως αναγκαίος χρόνος της παραμονής σε άλλη περιφέρεια θα είναι ένα 48ωρο.

Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης προκειμένου να δικαιολογηθεί η αναίτια μετακίνηση, θα επιβάλλεται στους παραβάτες διοικητικό πρόστιμο των 500 ευρώ, ενώ ισχύει το πρόστιμο των 300 ευρώ σε περίπτωση αναίτιας μετακίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το πρωί κλιμάκια της Τροχαίας βρίσκονται στα διόδια στα Μάλγαρα, πραγματοποιώντας αυξημένους ελέγχους στα διερχόμενα Ι.Χ.

Στην ενημέρωση ο Χρυσοχοΐδης

Τα παραπάνω, πρόκειται να ανακοινωθούν επίσημα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σήμερα το μεσημέρι.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ