“Ορφέας Βεϊνόγλου”: Επένδυση 7 εκατ € για εγκαταστάσεις 10.000 τ.μ.

“Ορφέας Βεϊνόγλου”: Επένδυση 7 εκατ € για εγκαταστάσεις 10.000 τ.μ.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

H τροφοδοσία της ανάπτυξης, σε εθνικό και κατ΄ επέκταση, σε εταιρικό επίπεδο, απαιτεί και επενδύσεις από τον Όμιλο «Ορφέας Βεϊνόγλου – ORBIT», κορυφαία ελληνική επιχείρηση στον κλάδο μεταφορών- αποθηκεύσεων – logistics, με παρουσία σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, όπως επίσης σε Κύπρο και Λίβανο.

Σαν αποτέλεσμα η «Βεϊνόγλου» σχεδιάζει την υλοποίηση επένδυσης της τάξης των 7 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη (γη, εγκαταστάσεις, εξοπλισμοί), προκειμένου να προσθέσει 10.000 τ.μ. στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της  που βρίσκονται εντός της ΒΙΠΕ Σίνδου και έχουν κάλυψη 7.000 τ.μ.

Όπως είπε στο GRTimes.gr ο διευθυντής του υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Χουσνής, η εταιρεία, προκειμένου να καλύπτει τους πελάτες της- εσωτερικού και εξωτερικού- από το hub που έχει βορειοελλαδική εμβέλεια, αναγκάζεται και ενοικιάζει χώρους αποθηκεύσεων, αλλά η απόφαση της «Βεϊνόγλου» είναι, η δημιουργία πρόσθετων ιδιόκτητων εγκαταστάσεων για ξηρά φορτία και μάλιστα, στο συντομότερο δυνατό χρόνο και, ει δυνατόν, εντός της ΒΙΠΕ, κοντά στο υπάρχον συγκρότημα και, ιδανικά, σε γη που γειτνιάζει με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το 2020 η “Bεϊνόγλου” είχε ενοποιημένο κύκλο εργασιών 110 εκατ. ευρώ με τις προβλέψεις για το 2021 να δίνουν αυξημένα νούμερα στα παραγωγικά μεγέθη του Ομίλου.

Η «Βεϊνόγλου», εταιρεία αμιγώς ελληνική με παρουσία στον κλάδο από το 1923, διαθέτει 180.000 τ.μ. στην περιοχή της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη. Ως Όμιλος, το 2020 είχε κύκλο εργασιών 110 εκατ. ευρώ, αλλά όπως δείχνουν τα έως σήμερα στοιχεία, το 2021 θα κλείσει με σημαντική αύξηση παραγωγικών μεγεθών.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο απόκτημα της «Ορφέας Βεϊνόγλου» στην Ελευσίνα (Φεβρουάριος 2021) ήταν το Logistics Park των 45.000 τ.μ. Στο συγκρότημα που κατασκεύασε η Ten Brinke (σ.σ. κάνει το πρώτο οικιστικό της project στη Θεσσαλονίκη), η Public έχει τη μία από τις τρεις εγκαταστάσεις, την οποία διαχειρίζεται η «Βεϊνόγλου».

Κόμβος η Θεσσαλονίκη

«H Θεσσαλονίκη είναι κόμβος για το εμπόριο και τις μεταφορές  και προσπαθούμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές μας εδώ. Έχουμε πολύ μεγάλους πελάτες από Βαλκάνια και Ευρώπη, των οποίων τα προϊόντα διανέμουμε σε όλη την Ελλάδα από το hub της Θεσσαλονίκης. Επίσης, από εδώ εξάγονται προϊόντα προς όλη την Ευρώπη», εξήγησε ο κ. Χουσνής προσθέτοντας:

“Ένα πολύ μεγάλο μέρος της δουλειάς της Εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη, αφορά την διαχείριση containers που έρχονται στο Κέντρο της Σίνδου από τους πελάτες των υποκαταστημάτων της «Βεϊνόγλου» σε Βουλγαρία και Ρουμανία».

Η Θεσσαλονίκη δίνει 15 εκ € στον Όμιλο

Η δραστηριότητα του υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης, όπως αποτυπώνεται σε διακινούμενους όγκους αλλά και σε τζίρο που αφορά όλη την Βόρειο Ελλάδα, φανερώνει το μέγεθος και την αυξανόμενη σημασία του για τον Όμιλο.

Ο τζίρος του υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης- Βόρειας Ελλάδας, εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 15 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι δε αφορά τα φορτία, καθημερινά, κατά μέσο περίπου 40 φορτηγά φορτία κάνουν το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο, μεταφέροντας  1.000-1.200 κ.μ. φορτίων. Από τη Θεσσαλονίκη δε, κάθε εβδομάδα, ξεκινούν για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη 30 φορτηγά που μεταφέρουν εξαγώγιμα προϊόντα.

Όπως είπε καταλήγοντας ο κ. Χουσνής, η Θεσσαλονίκη ως κέντρο συνδυασμένων μεταφορών, είναι σε άνοδο ενώ σημείωσε πως υπάρχει από εταιρείες, ενδιαφέρον, για τη διακίνηση φορτίων και μέσω του λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top