“Σφαίρα” τα έργα στο Θέρμη – Γαλάτιστα (ΦΩΤΟ)

“Σφαίρα” τα έργα στο Θέρμη – Γαλάτιστα (ΦΩΤΟ)

Εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που σημειώνει το οδικό έργο στο τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα, στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, δήλωσε ο ΥΠΟΜΕ Κώστας Καραμανλής.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, συνοδευόμενος από τον ΓΓ Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, μόλις επιθεώρησαν την πρόοδο των εργασιών στο έργο, που επιτέλους εκτελείται μετά από καθυστερήσεις ετών.

Το έργο, πάει…σφαίρα, αφού ως το τέλος της χρονιάς θα δοθεί στην κυκλοφορία τμήμα 5 χλμ, νέας χάραξης, έτσι ώστε οι οδηγοί να αποφεύγουν τις στροφές-καρμανιόλες , πριν το Γαλαρινό και με κατεύθυνση προς Πολύγυρο. Σημειώνεται οτι το έργο εκτελείται σε μήκος 12, 5 χλμ., από τα οποία τα 7 χλμ. αφορούν διαπλάτυνση και βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του άξονα, από τον ισόπεδο κόμβο, ως τον ι/κ Αγίας Αναστασίας. Το τμήμα της παρθένας χάραξης , ακολουθεί, ως περίπου το ύψος του Γαλαρινού.

Ο εργολάβος INTRAKAT εγκαταστάθηκε 1/9/2020. Ο χρόνος εκτέλεσης του έργου είναι 30 μήνες αλλά τρέχει μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.

Στη νέα χάραξη ολοκληρώθηκαν τα χωματουργικά, τα τεχνικά έργα έγιναν στο 60% και πλέον, η οδοστρωσία στο 50% και απομένουν τα ασφαλτικά. Παρόντες στην τεχνική επίσκεψη του Υπουργού, ήταν οι επικεφαλής του κύριου του έργου, δηλαδή της Εγνατίας Οδού ΑΕ, ο πρόεδρος Γιώργος Κωνσταντόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Κουτσούκος. Από την INRAKAT, παρών ήταν ο πρόεδρος Δημήτρης Κούτρας, ο διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Σουρέτης και ο γενικός διευθυντής Δημήτρης Παπάς, όπως και στελέχη των δύο εταιρειών.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ