“Τιμωρία” για όσους δεν παίρνουν αποδείξεις στις αγορές τους

“Τιμωρία” για όσους δεν παίρνουν αποδείξεις στις αγορές τους

Για όσους δεν θα πραγματοποιήσουν ποσοστό δαπανών ίσο με το 30% του εισοδήματός τους μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών εντός του 2020, το καμπανάκι χτυπά άσχημα, αφού η “τιμωρία” θα είναι τσουχτερή. Ποινή έξτρα φόρου με συντελεστή μεταξύ 20% και 25% θα αντιμετωπίζουν οι φορολογούμενοι.

Στα 30.000 ευρώ δηλωθέντος εισοδήματος, εάν οι δαπάνες με πλαστικό χρήμα υπολείπονται κατά 2.000 ευρώ του απαιτούμενου ορίου των 9.000 ευρώ, θα επιβάλλεται έξτρα φόρος από 400 έως και 500 ευρώ.

Το πέναλτι της Εφορίας γίνεται διπλό από του χρόνου, τόσο με την αύξηση του απαιτούμενου ορίου των πληρωμών με πλαστικό χρήμα, όσο και με την αποσύνδεση της ποινής από το αφορολόγητο και τον εισαγωγικό συντελεστή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος.

Με τον τρόπο αυτόν το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι όλοι οι φορολογούμενοι θα έχουν λόγο να απαιτούν την έκδοση αποδείξεων κατά την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών περιορίζοντας τη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς αυτό θα φέρει στα δημόσια ταμεία έσοδα 642 εκατ. ευρώ. Εξαιρέσεις θα γίνουν μόνο για κατοίκους μικρών χωριών και μικρών νησιών, αλλά και φορολογουμένους άνω των 70 ετών.

Πηγή: in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ