Ρέθυμνο: Επιχείρηση διάσωσης δύο ατόμων στον Ψηλορείτη

Ρέθυμνο: Επιχείρηση διάσωσης δύο ατόμων στον Ψηλορείτη

Επιχείρηση από ομάδες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών στα ορεινά του Ψηλορείτη στο Ρέθυμνο, για τον εντοπισμό δύο ατόμων νεαρής ηλικίας βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το συντονιστικό της ΠΥ Κρήτης και τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, πρόκειται για επιχείρηση εντοπισμού δύο ατόμων ηλικίας 18 και 20 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς σήμερα στον Ψηλορείτη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ορειβατική διαδρομή. 

Κατάφεραν και έφτασαν σε μεγάλο υψόμετρο προς την κορυφή του βουνού, όμως κατά την επιστροφή τους, η κατάβαση τους δυσκόλεψε λόγω της ολισθηρότητας στο χιονισμένο μονοπάτι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επικοινωνία τους με την πυροσβεστική όταν έφτασαν περίπου στο μέσο της διαδρομής, προς το σημείο εισόδου τους, στο Λάκκο Μυγερού πάνω από το χωριό Λειβάδια Μυλοποτάμου, καθώς δεν μπορούσαν να συνεχίσουν.       

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα δύο τμήματα της ΕΜΑΚ Ηρακλείου, ένα τμήμα του σταθμού Ανωγείων και ένα τμήμα του Σταθμού Γαράζου Μυλοποτάμου. Μεταξύ των δύο ατόμων και των διασωστών υπάρχει επικοινωνία και σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση εξελίσσεται χωρίς προβλήματα. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ