Ρόδος: Αυξάνονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής – Σημαντικό πρόβλημα με το ρεύμα

Ρόδος: Αυξάνονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής – Σημαντικό πρόβλημα με το ρεύμα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχείρησαν στη Ρόδο προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θόλου, οι οποίες με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ενισχυθεί.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την πλευρά της πυροσβεστικής στη δασική πυρκαγιά επιχειρούν αυτή τη στιγμή 103 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 υδροφόρα οχήματα, ενώ κινήθηκαν  3 αεροσκάφη μαζί με το Beriev 200 και 6 ελικόπτερα (4 για αεροπυρόσβεση και 2 ως συντονιστικά).

Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Τις επόμενες ώρες επίγειες δυνάμεις θα ενισχυθούν με 56 πυροσβέστες ακόμη και 14 οχήματα που προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά, ενώ τις δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης.

Την ίδια ώρα ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωση, ενημέρωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες πλήρους ηλεκτροδότησης στα νησιά της Ρόδου και της Χάλκης.

«Εξαιτίας της πυρκαγιάς που σημειώθηκε νωρίτερα στο νησί, οι ρίψεις από αέρος για την κατάσβεση της, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και να τεθούν εκτός αρχικά  ο ΘΗΣ Ν. Ρόδου και στη συνέχεια και ο ΑΗΣ Σορωνής, με συνέπεια τη γενική διακοπή ηλεκτροδότησης του συμπλέγματος Ρόδου-Χάλκης.

Πριν από περίπου μια ώρα ξεκίνησε η σταδιακή επανηλεκτροδότηση των καταναλωτών στην πόλη της Ρόδου και όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΗ και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανένταξη όλων των μονάδων».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ