Ρόδος: Σε ύφεση η φωτιά και στα τρία μέτωπα

Ρόδος: Σε ύφεση η φωτιά και στα τρία μέτωπα

Σε ύφεση βρίσκονται τα τρία μέτωπα της φωτιάς στη βόρεια Ρόδο όπως τουλάχιστον ανέφερε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος ο οποίος πρόσθεσε ότι η «εικόνα της φωτιάς είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τη νύχτα».

«Δεν έχουμε καμιά ανθρώπινη απώλεια παρά την εκκένωση των οικισμών της Ψίνθου, της Μαρίτσας και των Καλυθιών» σημείωσε ο κ. Χατζημάρκος στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα σημείωσε πως η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί στο 95% του νησιού και ότι είναι το δίκτυο της ΔΕΗ στην περιοχή έχει πάθει μεγάλη ζημιά.

Σε ανακοίνωσή του, νωρίτερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ανέφερε πως «το ξημέρωμα βρίσκει τη Ρόδο πολύ καλύτερα από την προηγούμενη νύκτα.

Τα μέτωπα είναι σε ύφεση. Ο πρώτος στόχος, η προστασία της ανθρώπινης ζωής, επιτεύχθηκε. Η εκκένωση οικισμών και η κατά προτεραιότητα παρέμβαση πέριξ αυτών, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου, έφεραν αποτέλεσμα.

Η σκληρή δουλειά που έγινε όλη τη νύκτα, επίσης έφερε αποτέλεσμα. Η βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, στο συντριπτικό τμήμα αυτού, αποκαταστάθηκε. Ο κρατικός μηχανισμός στάθηκε όρθιος, οι εθελοντές και οι ενεργοί πολίτες ανέδειξαν αξίες. Συνεχίζουμε σήμερα το πρωί, με ενισχυμένες δυνάμεις και ανεξάντλητες αντοχές. Δεν συντρέχει κανένας λόγος διασποράς πανικού. Μόνο δουλειά, με σχέδιο, καθαρό μυαλό, οργάνωση και ψυχραιμία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ