Σ. Αναστασιάδης: Ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα

Σ. Αναστασιάδης: Ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα
Ελλάδα, Πολιτική   | 28/05/2020 | 11:10

Η υγειονομική κρίση επιβεβαίωσε την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, στην τοποθέτηση του χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στην τοποθέτησή του χθες το μεσημέρι (27.5.2020) μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής, για την Επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας, «Κύρωση: α) της από 13.4.2020 Π.Ν.Π. « Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (A΄ 84) και β) της από 1.5.2020 Π.Ν.Π. «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα» (Α΄90) και άλλες διατάξεις», ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η υγειονομική κρίση επιβεβαίωσε την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

«Η περίοδος της υγειονομικής κρίσης επιβεβαίωσε και την ανάγκη περισσότερης στήριξης του πρωτογενούς τομέα, όπως της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας, αλλά και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, που μπορούν πλέον με σιγουριά να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης και απασχόλησης για τη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, έκανε λόγο για παγκόσμια πρωτιά και τόνισε πως όταν λειτουργούμε ενωμένοι πετυχαίνουμε εκπληκτικά αποτελέσματα.

«Παγκόσμια πρωτιά, μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε στη διαχείριση της κρίσης και αυτό πιστεύω ότι δεν αμφισβητείται από κανέναν. Γι’ αυτό, πέρα από τα συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση, στους επιστημονικούς φορείς, στους ανθρώπους της υγείας, που βρισκόταν κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή και έδιναν τον αγώνα τους, τα σώματα ασφαλείας, οφείλουμε να εξάρουμε και τη στάση και τη συμπεριφορά του συνόλου του ελληνικού λαού, που πειθαρχημένα και στωικά ακολούθησε τις οδηγίες της κυβέρνησης και των επιστημονικών φορέων και απέδειξε για μία ακόμα φορά πως όταν λειτουργούμε ενωμένοι, μπορούμε και πετυχαίνουμε εκπληκτικά, εξαιρετικά πράγματα, ίσως και θαύματα».

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Αναστασιάδη:

ΣΑΒΒΑΣ ΑΒΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Θέλω να κάνω μια γενική τοποθέτηση για το θέμα, αφού η επιμέρους ανάλυση των διατάξεων έγινε εύστοχα και με επιτυχία από τον Εισηγητή του Κόμματός μας, αλλά και από όλους τους συναδέλφους που έχουν πάρει μέχρι τώρα το λόγο. Άλλωστε, οι διατάξεις των δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου εφαρμόστηκαν, εφαρμόζονται, τα αποτελέσματά τους είναι γνωστά και είναι θετικά αποτελέσματα. Κάποιες από αυτές, επεκτείνονται για να στηρίξουν την μετάβαση στην επόμενη μέρα.

Με την κύρωση των δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου κλείνει μια περίοδος έκτακτης ανάγκης, κατά την οποία, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες των επιστημονικών φορέων πήραν έγκαιρα σκληρά μέτρα, τα οποία, αποδείχθηκαν αποτελεσματικά, αφού περιόρισαν στο ελάχιστο τις συνέπειες από την κρίση του κορονοϊου. Παγκόσμια πρωτιά, μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε στη διαχείριση της κρίσης και αυτό πιστεύω ότι δεν αμφισβητείται από κανέναν. Γι’ αυτό, πέρα από τα συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση, στους επιστημονικούς φορείς, στους ανθρώπους της υγείας, που βρισκόταν κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή και έδιναν τον αγώνα τους, τα σώματα ασφαλείας, οφείλουμε να εξάρουμε και τη στάση και τη συμπεριφορά του συνόλου του ελληνικού λαού, που πειθαρχημένα και στωικά ακολούθησε τις οδηγίες της κυβέρνησης και των επιστημονικών φορέων και απέδειξε για μία ακόμα φορά πως όταν λειτουργούμε ενωμένοι, μπορούμε και πετυχαίνουμε εκπληκτικά, εξαιρετικά πράγματα, ίσως και θαύματα.

Όμως, στα επίπεδα και του εκσυγχρονισμού του κράτους αυτήν την περίοδο έγιναν πολύ μεγάλα βήματα. Η κυβέρνηση πήρε μέτρα θωράκισης του συστήματος υγείας, σε λίγο διάστημα κατάφερε να διπλασιάσει σχεδόν, τις μονάδες εντατικής θεραπείας, να ενισχύσει με επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό τις μονάδες υγείας και να βάλουμε στη ζωή μας την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που φυσικά, πρέπει όλα αυτά να τα βελτιώσουμε την επόμενη μέρα και όχι να τα εγκαταλείψουμε. Η Ελλάδα έγινε πρότυπο και παράδειγμα αντιμετώπισης της κρίσης σε όλο τον κόσμο. Αποκαταστάθηκε η αξιοπρέπεια και το κύρος της χώρας που είχε πληγεί κατά την δεκαετή περίοδο της κρίσης κι αυτό φυσικά, είναι μία πολύ μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον αφού πλέον, η χώρα μας θεωρείται από τις πιο ασφαλείς προορισμούς, κάτι που θα βοηθήσει στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας,στη δημιουργία τουριστικού και επενδυτικού ρεύματος και βεβαίως, την επάνοδο στην κανονικότητα.

Οι οικονομικές επιπτώσεις από την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν αναπόφευκτες για όλο τον πλανήτη και φυσικά, για τη χώρα μας . Αυτό που μας ξεχώρισε, όμως, από τις άλλες χώρες, ήταν η άμεση, γρήγορη και αποφασιστική αντιμετώπιση της πανδημίας και η με τον ίδιο τρόπο, σχέδιο και στρατηγική εφαρμογή μέτρων στήριξης της οικονομίας των εργαζομένων της επιχειρηματικότητας την επόμενη μέρα.

Η περίοδος της υγειονομικής κρίσης επιβεβαίωσε και την ανάγκη περισσότερης στήριξης του πρωτογενούς τομέα, όπως της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας, αλλά και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, που μπορούν πλέον με σιγουριά να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης και απασχόλησης για τη χώρα μας.

Μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας, φορολογικές απαλλαγές, είσφορο-ελαφρύνσεις και με χαμηλότοκα δάνεια στηρίζει η Κυβέρνηση την επιχειρηματικότητα και τους εργαζόμενους, την οικονομία γενικώς, προχωρά σταθερά και αποφασιστικά στην επόμενη ημέρα και στην ανάκαμψη της οικονομίας, με στόχο, πάντα, την ανάπτυξη και τα θετικά μέτρα.

Κλείνοντας, κύριε Πρόεδρε, θέλω να τονίσω πως η χώρα μας αντιμετώπισε μία πρωτοφανή κρίση, με περιορισμένες απώλειες, αποδεικνύοντας πως ενωμένοι, οργανωμένοι και αποφασισμένοι, είμαστε ικανοί να πετύχουμε πολλά.

Πιστεύω πως με την ίδια αποφασιστικότητα, ενωμένοι και με ομοψυχία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στην συνέχεια τα κοινωνικά και τα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία, με οδηγό πάντα την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό αλλά και τους ειδικούς.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20:1011/07

Περαία: Πεντάχρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

20:0011/07

Πρώτη επιλογή η Ελλάδα για τους Ιταλούς τουρίστες Διεθνή ,Τουρισμός

19:4611/07

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» ΑΠΘ για αναζωπύρωση μέχρι το Δεκαπενταύγουστου Κορωνοϊός ,Σημαντικά

19:3011/07

Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για Αγιά Σοφιά: Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει την αλήθεια Διεθνή

19:2011/07

Σε ύφεση η φωτιά στην Εύβοια Ελλάδα ,Κοινωνία

19:1511/07

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανοχή της κοινωνίας έναντι της κυβέρνησης εξαντλείται Κόμματα ,Πολιτική

19:0011/07

Επανομή: Ανατροπή σκάφους – Διάσωση 2 ατόμων Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

18:4511/07

Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των νέων κρουσμάτων Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:3011/07

Μπάιντεν: Να αναιρέσει την απόφαση του ο Ερντογάν Διεθνή

18:2311/07

Κορωνοϊός: 41 νέα κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός

18:1611/07

Μητσοτάκης από Κέρκυρα: Να κρατήσουμε τον τουρισμό όρθιο Πολιτική ,Σημαντικά ,Τουρισμός

18:1511/07

ΔΝΤ: Ποιες αλλαγές θα επιφέρει η πανδημία στην οικονομία Οικονομία

17:5911/07

Ερντογάν: Δεν υπολογίζουμε τις αντιδράσεις για την Αγιά Σοφιά Διεθνή ,Σημαντικά

17:4511/07

Κορωνοϊός: Ο δεκάλογος των φετινών διακοπών Κορωνοϊός

17:3011/07

FAZ: «Η αισιοδοξία της Ελλάδας» Ελλάδα

17:1511/07

Χιλιάδες έλεγχοι οχημάτων στην Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία ,Περιφέρειες

17:0011/07

Υποχρέωση Πιστοποίησης ΜΚΟ με EN ISO 9001 Ειδήσεις ,Ελλάδα

16:4511/07

Στο αυτόφωρο ο αστυνομικός που καταγγέλλεται ότι εμπόδισε σύλληψη διαδηλωτή Κοινωνία

16:3011/07

Συναγερμός στην πυροσβεστική – Φωτιά στην Αχαΐα Ελλάδα ,Κοινωνία

16:1511/07

Με Βουλγαρία και Κροατία η διεύρυνση της ευρωζώνης Διεθνή

16:0011/07

Έρχεται…διαδικτυακά ο Εθνικός Φάκελος Υγείας Υγεία

15:4511/07

Κορωνοϊός: 12,54 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως Κορωνοϊός

15:3011/07

Στοίχημα Προγνωστικά: Νίκες παραμονής για Γουότφορντ και Νυρεμβέργη Αθλητισμός

15:1511/07

ΤΕΕ/ΤΚΜ: Διαμαρτυρία για κατάργηση μαθημάτων στο Γενικό Λύκειο Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

15:0011/07

Ένας τραυματίας και υλικές ζημιές από τροχαία ατυχήματα Κοινωνία

14:4511/07

Αήττητη η Γιουβέντους από την εποχή του… Κανίχια Αθλητισμός

14:3811/07

Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Ενίσχυση των εναέριων μέσων Δήμοι ,Κοινωνία

14:3011/07

Θεσ/νίκη: Έρχονται οι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Χωρίς κατηγορία

14:1511/07

Ούτε η βροχή θα αλλάξει πολλά… Αθλητισμός

14:1011/07

Στοπ σε ΙΧ «τιγκαρισμένο» με ναρκωτικά (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

14:0011/07

Γερμανικό ΥΠΕΞ για Αγιά Σοφιά «Λυπούμαστε για την απόφαση της Άγκυρας» Βαλκάνια ,Διεθνή ,ΕΕ

13:4511/07

Τα «σημάδια» που μαρτυρούσαν το σχέδιο για την Αγιά Σοφιά Διεθνή

13:3011/07

Διεθνής Τύπος για Αγιά Σοφιά: Ο Ερντογάν «αψηφά την Ευρώπη» Διεθνή

13:1511/07

Αγιά Σοφιά: Τηλεφωνικές επικοινωνίες σε διεθνές επίπεδο ξεκινά ο Μητσοτάκης Πολιτική ,Σημαντικά

13:0211/07

Ιερισσός: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία μετά τον «συναγερμό» στο ΑΤΜ Δήμοι ,Κοινωνία

13:0011/07

Κουμουτσάκος για Αγιά Σοφιά: Το θέμα δεν είναι ελληνοτουρκικό, είναι παγκόσμιο Βαλκάνια ,Διεθνή ,ΕΕ

12:4711/07

Ουρές στα σύνορα για Προμαχώνα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) Θέματα GR Times ,Κοινωνία

12:4511/07

Κ. Μητσοτάκης: Πολιτιστική κληρονομιά το γεφύρι της Πλάκας Κοινωνία

12:4411/07

Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια Ελλάδα ,Κοινωνία

12:3011/07

Ν. Δένδιας: «Με αυτοπεποίθηση και με πυξίδα τη διεθνή νομιμότητα» Ελλάδα ,Πολιτική

12:1711/07

Κ. Ζέρβας: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η απόφαση για Αγιά Σοφιά Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:1511/07

Θεσ/νίκη: Καταδίωξη ατόμων με κλεμμένο αμάξι Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:0011/07

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας οφείλει απαντήσεις Ελλάδα ,Κόμματα ,Πολιτική

11:4511/07

Ελπιδοφόρος: «Καταπέλτης» για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί Διεθνή ,Ελλάδα ,Κοινωνία

11:3011/07

Παράταση στις δηλώσεις αποθεμάτων για είδη ατομικής προστασίας Υγεία

11:1511/07

Βελτιωμένα κίνητρα για ηλεκτρικά οχήματα- Οι 8 αλλαγές Βουλή ,Ελλάδα ,Ενέργεια

11:0611/07

Ιερισσός: Εκρηκτικός μηχανισμός σε ΑΤΜ Κοινωνία

11:0011/07

Κ. Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο νησί των Φαιάκων Κοινωνία

10:4511/07

Ταμείο Ανάκαμψης: Συμβιβαστική η πρόταση του Σαρλ Μισέλ ΕΕ

10:3011/07

Νεκρή γυναίκα από πυρκαγιά στην Αττική Κοινωνία

10:1811/07

Όπου φύγει φύγει για Χαλκιδική! (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Τουρισμός

10:1511/07

Παγκόσμιο κύμα αντιδράσεων για την Αγιά Σοφιά Διεθνή

10:0011/07

Άρχισε η έξοδος των Θεσσαλονικέων για τις κοντινές παραλίες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:4511/07

Εύβοια: Συναγερμός για τα νέα εισαγόμενα κρούσματα Κορωνοϊός ,Τουρισμός

09:3011/07

Πέτσας για Αγιά Σοφιά: Ιστορικό λάθος του Ερντογάν-Θα προχωρήσουμε σε κυρώσεις Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

09:1511/07

Πανελλαδικές 2020: Σε ποιες σχολές θα πέσουν οι βάσεις Παιδεία

09:0011/07

Πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων υπό συνθήκες καύσωνα Ειδήσεις ,Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

08:4511/07

Κορωνοϊός: Τρεις πηγές ανησυχίας για την έκταση της πανδημίας Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:3011/07

Συνελήφθη δράστης που είχε εμπλακεί στους πυροβολισμούς στην Επανομή Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:1511/07

Μεξικό: Εκατοντάδες θάνατοι λόγω κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός

08:0011/07

Καστοριά: Ανησυχία και για όσους έρχονται παράνομα από Αλβανία Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

08:0011/07

Γ. Νταντάμης: Ελάτε στον τόπο που επέλεξαν οι 12 θεοί και οι 9 μούσες Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Τουρισμός

08:0011/07

Πρόεδρος ΠΑΣΚΕΔΙ: Έρημος τόπος τα Ελληνικά νησιά Θέματα GR Times ,Τουρισμός

08:0011/07

Ο καιρός για σήμερα, Σάββατο, σε όλη τη χώρα Κοινωνία ,Σημαντικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ