Σ. Δανιηλίδης: Έχουμε μοιράσει laptop στα παιδιά για να συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση

Σ. Δανιηλίδης: Έχουμε μοιράσει laptop στα παιδιά για να συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Σε αναστολή λόγω εντοπισμού αρκετών κρουσμάτων κορωνοϊού, τέθηκαν από σήμερα (22/9) δύο τμήματα του 10ου Δημοτικού Σχολείου το οποίο ανήκει στα γεωγραφικά όρια του δήμου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

Χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων, εικάζεται ότι τα δύο τμήματα είχαν αρκετά, διότι όπως εξήγησε ο Σίμος Δανιηλίδης μιλώντας στο GRTimes, «βάσει των πρωτοκόλλων που έχουν τεθεί φέτος σε ισχύ, ένα τμήμα για να αναστείλει τα δια ζώσης μαθήματα θα πρέπει να εντοπιστούν σε αυτό, επιβεβαιωμένα κρούσματα άνω του 50%+1 των μαθητών του».

Επιπλέον ο κ. Δανιηλίδης,  ξεκαθάρισε ότι «προβλήματα σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς στον δήμο δεν έχουν σημειωθεί. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό εμβολιασμένων, αλλά πρέπει πάνω σε αυτό το μοτίβο να συνεχίσουμε να κινούμαστε», ενώ αναφορικά με το πως θα διεξάγονται τα μαθήματα στα δύο τμήματα που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, συμπλήρωσε πως «θα γίνονται με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης».

«Τα παιδιά έχουν προμηθευτεί laptop τα οποία έχουμε παραχωρήσει σε τρεις φάσεις ενός προγράμματος που ξεκίνησε από πέρσι με αποκλειστική χρηματοδότηση του δήμου, οπότε δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα» σημείωσε στο GRTimes, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ