ΣΑΑΚ Ανατόλια: Όλα έτοιμα για την παράσταση “Rock Hamlet- The Musical

ΣΑΑΚ Ανατόλια: Όλα έτοιμα για την παράσταση “Rock Hamlet- The Musical

Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία του παράσταση το Alumni Drama Club, η Ομάδα Θεάτρου του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια (ΣΑΑΚ Ανατόλια), αναβιώνει και παρουσιάζει την εναλλακτική μουσικοθεατρική παράσταση “Rock Hamlet – The Musical” στη σκηνή του θεάτρου Pappas (Παππάς), στο Κολλέγιο Ανατόλια στις 5,6,7 και 12,13,14 Απριλίου 2024, στις 9 μ.μ.. H παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το έργο είναι μεταφορά του γνωστού έργου του Σαίξπηρ σε ροκ μιούζικαλ με γνωστά τραγούδια του ’80 και ΄90 (Queen, Led Zepelin, Evanescence, Depeche Mode, David Bowie, κ.α.), σε ανάμιξη (mashup) με τη συμμετοχή 29 ερασιτεχνών ηθοποιών και πολλών συντελεστών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι απόφοιτοι και απόφοιτες του εκπαιδευτικού οργανισμού. Η παράσταση εντάσσεται στις εκδηλώσεις «Anatolia 100 Θεσσαλονίκη» που διοργανώνει το Κολλέγιο Ανατόλια για την επέτειο των 100 χρόνων από τη μετεγκατάστασή του στη Θεσσαλονίκη από τη Μερζιφούντα του Πόντου.

Η ομάδα Θεάτρου των Αποφοίτων αποτέλεσε τη φυσική συνέχεια και εξέλιξη των μαθητικών ομίλων αγγλόφωνου και ελληνικού θεάτρου του Κολλεγίου Ανατόλια από τους οποίους ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί όπως ο Βασίλης Τσιβιλίκας, η Έφη Σταμούλη, ο Άκης Σακελλαρίου, η Ρένια Λουιζίδου, και η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου. Η ομάδα των αποφοίτων είχε παρουσιάσει στο παρελθόν, σε εξαιρετικές παραγωγές, ξένα μιούζικαλ και διάσημες ροκ όπερες εισάγοντας στις θεατρικές σκηνές της πόλης το απαιτητικό είδος του αγγλόφωνου μιούζικαλ.

Το θέατρο των Αποφοίτων «Alumni Drama Club»

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια ίδρυσε το 1980 το Θεατρικό του Τμήμα, το οποίο είχαν αναλάβει οι Χ. Σαραβέλος και Θ. Κεχαγιάς. Η πρώτη παράσταση ανεβαίνει στο 1981 στο θέατρο Pappas, στο χώρο του σχολείου, και επρόκειτο για το έργο “Εκείνος και εκείνος”, μία συρραφή κειμένων του Κώστα Μουρσελά. Από τον Φεβρουάριο του 1983 το Alumni Drama Club με την καθοδήγηση του Κώστα Αθυρίδη αρχίζει να κινείται στους απαιτητικούς δρόμους των μιούζικαλ με πολύ σημαντικές καλλιτεχνικές επιδόσεις.

Το Δεκέμβριο του 1983 στο θέατρο Pappas, χωρητικότητας 200 θέσεων, 1.000 περίπου άτομα κατακλύζουν τον χώρο, για να παρακολουθήσουν το μιούζικαλ “Cabaret”. Την επόμενη χρονιά παρουσιάζεται το μιούζικαλ “Godspell”. Την περίοδο 1985-1989 ανεβαίνουν τρεις βρετανικές κωμωδίες: το “Σώσε” του Μάικλ Φρέιν, το οποίο μάλιστα εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα των Δημητρίων για τα 2.300 χρόνων από την ίδρυση της Θεσσαλονίκης, η “Μαύρη Κωμωδία” του Πίτερ Σάφερ και το “Τι είδε ο Υπηρέτης” του Τζο Όρτον. Οι άρτιες καλλιτεχνικές παραγωγές του Alumni Drama Club, το πάθος αλλά και ο επαγγελματισμός των ανθρώπων που συμμετείχαν στις παραγωγές δημιούργησαν αίσθηση στη Θεσσαλονίκη. Οι παραγωγές συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία. Το 1990 ανεβαίνει η ροκ όπερα των Who “Tommy” στο Pappas Hall και στη συνέχεια στο Βασιλικό Θέατρο.

Τ0 1991 σειρά έχει το “Cats” του Andrew Lloyd Webber, μία παράσταση με 30 ηθοποιούς, η οποία παρουσιάζεται στο Θέατρο Κήπου στο πλαίσιο του Πνευματικού Μαΐου. Η επόμενη χρονιά ανήκει στον Μολιέρο και στο έργο του “Ταρτούφος” το οποίο παρουσιάζεται στην Αίγλη και στο θέατρο Κήπου, ενώ το 1995 το Alumni Drama Club επιστρέφει στο μιούζικαλ με το “Jesus Christ Superstar”. Μετά από ένα κενό οκτώ ετών, η θεατρική ομάδα των αποφοίτων επιστρέφει το 2003 με το μιούζικαλ “Rent” που ανεβαίνει στο θέατρο Άνετον σε σκηνοθεσία Άγγελου Κλωνάρη, ενώ τον Δεκέμβριο του 2004 παρουσιάζεται σε μετάφραση και σκηνοθεσία του ίδιου στο θέατρο Αυλαία το μιούζικαλ “We will rock you”.

Rock Hamlet – The Musical

  • Παραστάσεις 5-7 και 12-14 Απριλίου 2024, Θέατρο Παππάς (Pappas Hall), Κολλέγιο Ανατόλια
  • Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.
  • Διάθεση εισιτηρίων : https://www.eventora.com/el/Events/rock-hamlet

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top