Σαραφιανός: Δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές κλινικές- Θα πληρωνόμαστε για κάθε ασθενή

Σαραφιανός: Δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές κλινικές- Θα πληρωνόμαστε για κάθε ασθενή

Έγγραφο από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο, ζητά από τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών θεραπευτηρίων να αποστείλουν τη διαθεσιμότητα των κλινικών τους σε ΜΕΘ, απλές κλίνες κ.α. Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης της “Λυσίμαχος Σαραφιανός Γενική Κλινική”, Γρηγόρης Σαραφιανός στο GRTimes, ο στόχος δεν είναι η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, αλλά η επί πληρωμή χρησιμοποίηση των κλινών τους για non-covid ασθενείς σε περίπτωση ανάγκης.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Έγγραφο από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο, έφτασε σήμερα σε όλες τις ιδιωτικές κλινικές της επικράτειας, που όπως εξηγεί ο κ. Σαραφιανός στο GRTimes, ζητά από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών θεραπευτηρίων να συμπληρώσουν μία επισυναπτόμενη φόρμα την οποία υποχρεούνται να αποστείλουν στο Υπουργείο ως τις 20:00 σήμερα.

Σε αυτή τη φόρμα, υποχρεούνται να καταγράψουν το σύνολο των κλινών ΜΕΘ, το σύνολο των καλυμμένων κλινών ΜΕΘ, το σύνολο των κενών κλινών ΜΕΘ, αλλά και το σύνολο των κλειστών της κλινικής τους. Ακόμη, ζητήθηκαν από τους ιδιοκτήτες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ΜΑΦ, τον αριθμό των απλών νοσηλευτικών κλινών, αλλά και τον συνολικό αριθμό των νοσηλευόμενων σήμερα.

“Επίσης, μας ρώτησαν πόσες απλές κλίνες αλλά και κλίνες ΜΕΘ είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε για non-covid περιστατικά, σε περίπτωση που χρειαστεί να αδειάσει κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ώστε να μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο Covid περιστατικών. Ωστόσο δεν πρόκειται για επίταξη. Θα μας πληρώνουν κανονικά. Το κράτος, μέσω του ΕΟΠΥΥ πρόκειται να μας δίνει το ποσό των 34 ευρώ ημερησίως για κάθε ασθενή που θα μεταφερθεί σε εμάς”, εξηγεί ο κ. Σαραφιανός.

Ο ίδιος, παραδέχεται ότι ήταν μία απόφαση αναμενόμενη.

“Με τέτοια έκρηξη κρουσμάτων ήταν αναμενόμενο ότι θα στραφούν και στα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Ωστόσο δεν θα μας επιτάξουν. Θα πληρωνόμαστε κανονικότατα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πληρώνει η κλινική κανονικά και το προσωπικό της. Θα δεχόμαστε αμιγώς non-covid περιστατικά, χωρίς να χρειαστεί ουσιαστικά ο πολίτης να πληρώσει”, αναφέρει κλείνοντας ο κ. Σαραφιανός.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ