Σαρηγιάννης: Από αρχές Ιουλίου μείωση θανάτων σε 1-3 ημερησίως

Σαρηγιάννης: Από αρχές Ιουλίου μείωση θανάτων σε 1-3 ημερησίως

Από την 1η Ιουλίου αναμένουμε από 1-3 θανάτους την ημέρα σύμφωνα με τις μετρήσεις της ομάδας του καθηγητή χημικών μηχανικών και διευθυντή του εργαστηρίου περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης στη Βεργίνα τηλεόραση, «αυτό σημαίνει 300 κρούσματα την ημέρα περίπου, τα οποία στο τέλος Ιουλίου θα φτάσουν τα 150. Κι όλα αυτά παρά τις εισροές του τουρισμού και τις ανοιχτές δραστηριότητες».

O διευθυντής του εργαστηρίου περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ σημείωσε ότι μπορούμε να έχουμε ένα ελληνικό covid free καλοκαίρι αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της συνέχισης των self tests. «Είναι σημαντικό να ανιχνεύουμε νωρίς τα κρούσματα. Τα self tests οδήγησαν στη μεγάλη αποκλιμάκωση μετά το Μάιο, παρότι δεν είχαμε ακόμη, το τείχος ανοσίας μέσω των εμβολιασμών. Σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο φυσικής και τεχνητής ανοσίας, πάνω από 31 με 32% του πληθυσμού και ήδη αυτό δημιουργεί καλύτερες συνθήκες . Κρίσιμο παραμένει ο υψηλός ρυθμός εμβολιασμού» τόνισε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top