Σχολεία – Εύοσμος: Επεισοδιακή επιστροφή στα θρανία

Σχολεία – Εύοσμος: Επεισοδιακή επιστροφή στα θρανία

Εκτός από το περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου, με την κατάθεση μήνυσης γονέα κατά του διευθυντή, άλλα τρία περιστατικά που σημειώθηκαν σε σχολεία της περιοχής καταδεικνύουν, ότι η επιστροφή στα θρανία έγινε με… επεισοδιακό τρόπο.

Αξίζει λοιπόν να σημειωθεί, ότι μία ημέρα μετά την απόφαση για επιστροφή στα δια ζώσης μαθήματα βάσει απόφασης της κυβέρνησης, στο 2ο και στο 3ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου, το σχολικό κουδούνι δεν πρόλαβε καν να χτυπήσει και οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη των κτιρίων.

Βασικά αιτήματα για την πράξη τους, ήταν μεταξύ άλλων η λήψη περισσοτέρων μέτρων προστασίας από την πανδημία, τάξεις με μικρότερο αριθμό μαθητών, καθώς επίσης και σχολαστικότερη καθαριότητα και απολύμανση.

Επίσης οι μαθητές διεκδικούν τη διαγραφή των απουσιών των μαθημάτων της τηλεκπαίδευσης, ενώ επιπρόσθετα ζητούν να μη δοθούν φέτος ενδοσχολικές εξετάσεις με την τράπεζα θεμάτων.

Να σημειωθεί, ότι το 3ο ΓΕΛ, επέστρεψε σήμερα (14/4) στα δια ζώσης μαθήματα, ενώ το 2ο συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη.

Τέλος, αναστάτωση επικράτησε και στο ΕΠΑΛ του Ευόσμου, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε περιστατικό κατά το οποίο καθηγήτρια με μήνυμά της προς τους γονείς και τους μαθητές εξέφρασε τη διαφωνία της για τη διενέργεια διαγνωστικών self-test, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται ώστε να επιτραπεί η είσοδος στην τάξη, ενώ η ίδια το είχε κάνει.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια βίου Μάθησης Σωτήρης Νικολαΐδης σημείωσε μιλώντας στο Grtimes.gr επεσήμανε ότι ενημερώθηκε ο Δήμος για τον μαθητή στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου αλλά δεδομένου ότι το επεισόδιο σήμερα το μεσημέρι έλαβε χώρα εκτός του σχολικού χώρου δεν επενέβη. Σχετικά με τις πληροφορίες για κατάληψη των δύο σχολικών κτιρίων του 2ου και του 3ου ΓΕΛ ανέφερε ότι δεν έχει λάβει σχετική επίσημη ενημέρωση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ