Σχολικά γεύματα: Χωρίς σίτιση χιλιάδες μαθητές στην Κ. Μακεδονία-Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας

Σχολικά γεύματα: Χωρίς σίτιση χιλιάδες μαθητές στην Κ. Μακεδονία-Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας

Ρεπορτάζ: Αναστασία Κοσμίδου

Χωρίς σχολικά γεύματα παραμένουν οι μαθητές στην Κεντρική Μακεδονία, περίπου μισό μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τους γονείς να είναι αγανακτισμένοι από τις καθυστερήσεις εφαρμογής του προγράμματος και την σιωπή ιχθύος που τηρεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – Πως απαντάει το υπουργείο Παιδείας.

Με καθυστέρηση στη διανομή των σχολικών γευμάτων χτύπησε το πρώτο κουδούνι και φέτος.

Αν και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει ανακοινώσει τα σχολεία, τα οποία θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2022-23, εντούτοις σημειώνεται καθυστέρηση στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε μείνει «στον αέρα» και την προηγούμενη σχολική χρονιά, αφήνοντας χωρίς σίτιση χιλιάδες παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Μακεδονία: Λουκέτο σε 113 νηπιαγωγεία και δημοτικά από το νέο σχολικό έτος  

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση»

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, μιλώντας στο GRTimes «τα σχολεία άνοιξαν εδώ και πόσο καιρό χωρίς τα σχολικά γεύματα και δεν έχουμε καμία ενημέρωση από το υπουργείο για τον λόγο της καθυστέρησης και την εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης τους. Έπρεπε το πρόγραμμα να προχωρήσει από την πρώτη μέρα. Έχουμε καταθέσει ερώτηση στο υπουργείο, στην οποία εκτός από το ζήτημα της καθυστέρησης εφαρμογής του προγράμματος θίγεται και το ενδεχόμενο επέκτασης του, ώστε να καλύπτει την πλειοψηφία του μαθητικού συνόλου».

Αγανακτισμένοι οι γονείς – «Ανακούφιση για τις οικογένειες τα γεύματα»

Επιπλέον ο κ. Κοκονάς στάθηκε στο πόσο σημαντική είναι για τη μέση ελληνική οικογένεια η εφαρμογή του προγράμματος σε περίοδο σφοδρής ακρίβειας.

«Αν τα σχολικά γεύματα ήταν μια φορά αναγκαία τα προηγούμενα χρόνια, τώρα είναι 100. Οι γονείς είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση όπως είναι φυσικό. Τα σχολικά γεύματα αποτελούν μία σημαντική ανακούφιση για τις οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των προσφύγων και μεταναστών, που αδυνατούν να προσφέρουν ένα πλήρες γεύμα στα παιδιά τους» συμπλήρωσε.

Εν αναμονή του ΦΕΚ

Από πλευράς του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης διευκρίνισε μιλώντας στο GRTimes ότι «είμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών. Τα σχολικά γεύματα θα διατεθούν άμεσα, περιμένουμε την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κόπτσης από Θεσσαλονίκη: Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με 40.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Α. Κόπτσης: Δεν θα έχουμε φέτος κενά στα σχολεία (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Στον αγιασμό του 18ου ΓΕΛ ο Κ. Ζέρβας-Καμία έκπτωση στην ποιότητα στα σχολεία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Παγώνη για κορωνοϊό: Τι ισχύει για επικαιροποιημένο εμβόλιο, σχολεία και «Κένταυρο»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top