Σε αυτή την οδό θα λειτουργήσει η πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά (ΦΩΤΟ)

Σε αυτή την οδό θα λειτουργήσει η πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Ελισάβετ Σταυριανίδου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά στη χώρα. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το GRTimes, η πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά, θα λειτουργήσει στην οδό Κώττα Ρούλια, στη δυτική πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις -ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς και δύο δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος- για λειτουργία δεύτερης απογευματινής λαϊκής αγοράς στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο, ώστε να «κλειδώσει» η ημερομηνία της «πρεμιέρας» της απογευματινής λαϊκής αγοράς, καθώς απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες οι οποίες είναι κυρίως γραφειοκρατικές.

Ως ημέρα λειτουργίας, φέρεται να έχει «κλειδώσει» η επιλογή της Τετάρτης, προφανώς γιατί και τα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά και θα μπορούν ακόμα περισσότεροι καταναλωτές να την επισκεφθούν.

Υπολογίζεται (χοντρικά) πως μέχρι τον Ιούνιο, θα είναι γεγονός. Ο δρόμος στον οποίο θα φιλοξενηθεί, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το GRTimes, είναι η οδός Κώττα Ρούλια, στη δυτική πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, πλησίον του εμπορικού κέντρου που υπάρχει στην περιοχή των Λαχανόκηπων.

«Δημιουργώντας μία απογευματινή λαϊκή αγορά το μόνο σίγουρο είναι, πως θα ωφεληθούν οι καταναλωτές, αφού πλέον θα έχουν μία πρόσθετη δυνατότητα, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους», τόνισε κατά την ανακοίνωση της λειτουργίας της ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής. «Προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα της εποχής. Είμαι σίγουρος πως την πρωτοβουλία μας αυτή θα ακολουθήσουν και άλλοι αφού το ζητάει ο κόσμος», πρόσθεσε.

Απογευματινή λαϊκή αγορά και στα ανατολικά
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, προκειμένου να λειτουργήσει απογευματινή λαϊκή αγορά και στην ανατολική πλευρά του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους δήμους Καλαμαριάς και Θεσσαλονίκης, ώστε να βρεθεί και εκεί χώρος. Στις προθέσεις μας είναι να βρεθεί ένας χώρος όπου η πρόσβαση θα γίνεται άνετα, ενώ θα υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού», δηλώνει στο GRTimes, ο κ. Δερετζής.

Σημειώνεται πως η πρόταση της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης για λειτουργία απογευματινής λαϊκής αγοράς, υιοθετήθηκε τόσο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και του φορέα λειτουργίας των λαϊκών αγορών της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης, όσο και από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η απογευματινή λαϊκή αγορά αναμένεται να αντιμετωπίσει ακόμη πιο αποτελεσματικά την ακρίβεια, μέσω του ανταγωνισμού, προσφέροντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα ακόμη μίας επιλογής. Όπως επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να προσέλθουν στις λαϊκές αγορές όσοι αδυνατούν να το κάνουν σήμερα λόγω πρωινής εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Πού θα λειτουργήσει η πρώτη απογευματινή λαϊκή–Ποια μέρα το κοινό θα μπορεί να την επισκεφθεί

Και… εγένετο η πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά στην Ελλάδα

Έρχεται νέα κακοκαιρία με το… καλημέρα του Μαΐου-Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top