Σε δίκη το 2ο κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων της Αριστοτέλους

Σε δίκη το 2ο κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων της Αριστοτέλους

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 55 άτομα , κυρίως μετανάστες από το Πακιστάν, με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα μέλη δευτέρου κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην πώληση λαθραίων τσιγάρων, τη τελευταία πενταετία, στις παρυφές της αγοράς «Καπάνι» και στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους πρόκειται να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, παραπέμπονται να δικαστούν συνολικά 55 άτομα , κυρίως μετανάστες από το Πακιστάν, με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και της εγκληματικής οργάνωσης.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται και τέσσερα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος ενώ ένας απ΄ αυτούς έχει ακολουθήσει τη διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης, μετά την απολογία του την 2η ειδική ανακρίτρια, και ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης.
Σύμφωνα με το βούλευμα, η δράση της οργάνωσης χρονολογείται από τις αρχές του 2016 έως το καλοκαίρι του 2019 που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία ενώ κατασχέθηκαν 94.171 πακέτα τσιγάρα και 1.788 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, όπως επίσης δύο αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων.

Το πρώτο κύκλωμα πώλησης λαθραίων τσιγάρων

Σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, στην περιοχής της αγοράς «Καπάνι» και της πλατείας Αριστοτέλους δραστηριοποιούνταν τα μέλη άλλου κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, παραπέμφθηκαν σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, συνολικά 57 άτομα, ανάμεσα τους και τρεις αστυνομικοί. Τα μέλη του 1ου κυκλώματος , προερχόμενα κυρίως από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., πουλούσαν λαθραία πακέτα τσιγάρων σε διερχόμενους πολίτες, αποκομίζοντας αφορολόγητα κέρδη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ