Σε εκδήλωση για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός

Σε εκδήλωση για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 11:00 το πρωί, στην εκδήλωση της Βουλής για την Ευρωπαϊκή ημέρα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση.

Στις 19:00 ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης για τα 30 χρόνια Πατριαρχικής διακονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα του 2021 δεν συγκρίνεται με την Ελλάδα της περασμένης δεκαετίας

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε διαδικτυακά με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI), Λόρδο Κάραν Μπιλιμόρια. Στη συνομιλία, η οποία προβλήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Συνομοσπονδίας που αριθμεί 190.000 μέλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα του 2021 είναι μια πολύ διαφορετική χώρα από την Ελλάδα της κρίσης και κάλεσε τα μέλη του CBI «να στρέψουν το βλέμμα τους στη χώρα μας στο πλαίσιο τού τι μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον και όχι στο πλαίσιο όσων συνέβησαν την τελευταία δεκαετία».

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω στο κοινό σας είναι ότι η Ελλάδα του 2021 δεν συγκρίνεται με την Ελλάδα της περασμένης δεκαετίας. Και σκεφτείτε, καθώς η Βρετανία δεν είναι πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν αναζητάτε επενδύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση -ειδικά αν ενδιαφέρεστε για αυτό το τμήμα του κόσμου μας, τη νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και τη Μέση Ανατολή και Αφρική- τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ένας πολύ ελκυστικός προορισμός και για βρετανικές επενδύσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού την επόμενη χρονιά. «Οι πρώτες ενδείξεις για τον αριθμό των επισκεπτών το 2022 είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρες» επισήμανε.

Αναφερόμενος στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, υπογράμμισε: «η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε συστηματικά να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη και τις επιχειρήσεις, ώστε να δημιουργεί πλεονάσματα που στη συνέχεια διανέμονταν συνήθως, με πολιτικά κριτήρια. Εμείς είπαμε ότι αυτή είναι λάθος πολιτική. Ότι πρέπει να “μεγαλώσουμε την πίτα” και να επικεντρωθούμε στο να μειώσουμε την εισοδηματική ανισότητα».

Παράλληλα ανέφερε ότι «η Ελλάδα ήταν η χώρα που σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση στα ποσοστά ανεργίας, κατά τη διάρκεια του COVID σε σύγκριση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα τού να εγκατασταθεί κάποιος και να εργάζεται από την Ελλάδα. «Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί σε ό,τι αφορά την καλή ποιότητα ζωής που μπορούμε να προσφέρουμε σε όποιον επιλέξει να εργάζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, είτε από την Αθήνα -η οποία βρίσκεται σε περίοδο άνθησης ως πόλη- είτε από τα νησιά μας.

«Έχουμε θεσπίσει βίζα για ψηφιακούς νομάδες που διευκολύνει την απόκτηση άδειας εργασίας στην Ελλάδα. Ακούμε συνεχώς για ανθρώπους που περνούν περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα, δουλεύοντας από τη χώρα μας» τόνισε.

Μιλώντας για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «είμαστε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πλήρως ψηφιοποιημένο σύστημα εμβολιασμού που λειτουργεί άψογα «και φυσικά συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη ώστε να πείσουμε περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι υπάρχει σημαντική αύξηση στους εμβολιασμούς τις τελευταίες εβδομάδες και ότι έχουν επιβληθεί σημαντικοί περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους Έλληνες. Παράλληλα, τόνισε ότι «παρατηρούμε σημαντική αύξηση στον προγραμματισμό της τρίτης δόσης για τα εμβόλια. Άλλωστε οι ειδικοί επισημαίνουν πως αυτό είναι καθοριστικής σημασίας για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος. Προφανώς, το σύστημα υγείας μας τελεί υπό καθεστώς πίεσης, αλλά έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει και άλλο lockdown».

Δεν εξετάζεται ενδεχόμενο επιβολής lockdown

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στη στρατηγική που έχει χαράξει για να μείνει ανοιχτή η κοινωνία και η οικονομία και ταυτόχρονα να επιτευχθεί ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Αρμοδίως επιβεβαιώνεται ότι δεν εξετάζεται ενδεχόμενο επιβολής lockdown, ούτε επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, και αφορούν πρωτίστως τους ανεμβολίαστους, αποβλέπουν στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην διεύρυνση της εμβολιαστικής κάλυψης, ωθώντας προς αυτή την κατεύθυνση πολίτες που παραμένουν διστακτικοί.

Όπως τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η στρατηγική αυτή έχει αποφέρει αποτελέσματα. Τον τελευταίο μήνα προγραμματίστηκαν περίπου 500.000 ραντεβού για πρώτη δόση, ενώ περισσότεροι από τους μισούς δικαιούχους της τρίτης δόσης είτε έχουν ήδη λάβει την ενισχυτική ανοσοποίηση είτε έχουν προγραμματίσει την εμβολιασμό τους. Μόνο την Δευτέρα προγραμματίστηκαν 153.000 ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

Συνεχίζεται παράλληλα η διαρκής προσπάθεια για την ενίσχυση του ΕΣΥ, με αξιοποίηση κλινών ιδιωτικών κλινικών και ιδιωτών γιατρών. Από το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσει και η χορήγηση μονοκλωνικών φαρμάκων κατά του κορωνοϊού, με βάση τα ιατρικά πρωτόκολλα και σε συγκεκριμένους ασθενείς. Αυτοί οι άξονες πλαισιώνονται από την εντατικούς ελέγχους για την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων.

Εμβολιασμοί και ΕΛΑΣ

Το ποσοστό των αστυνομικών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει είναι αυτή την στιγμή 80%, δηλαδή υπερβαίνει τον μέσο όρο της ευρύτερης κοινωνίας. Τις τελευταίες 75 ημέρες μάλιστα έχει εμβολιαστεί το 9% των αστυνομικών, που σημαίνει ότι η προσπάθεια πειθούς αποφέρει καρπούς, υπογραμμίζουν πηγές.

Προσθέτουν ότι κατά τους ελέγχους που διεξάγει η ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί φορούν μάσκα και λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Είναι υποχρεωμένοι δε να κάνουν συχνά rapid test.

Σχέδιο Δίκαιης Ανάπτυξης Μετάβασης στις λιγνιτικές περιοχές

Η κυβέρνηση υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιστάθμιση των κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών επιπτώσεων του πράσινου μετασχηματισμού στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, οι οποίες είναι εξαρτημένες σε μεγάλο βαθμό από τον λιγνίτη.

Με το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης θα κινητοποιηθούν συνολικά κεφάλαια ύψους 5 δισ. ευρώ τα επόμενα έτη για να στηριχθούν έμπρακτα οι τοπικές κοινωνίες, τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στις λιγνιτικές περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών, ψηφιακών και πράσινων δράσεων στις λιγνιτικές περιοχές 30,5 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του ευρωπαϊκού μηχανισμού πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Τα έργα θα υλοποιηθούν στις περιφερειακές ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας, από το Πράσινο Ταμείο και τη Συντονιστική Επιτροπή Δίκαιης Αναπτυξιακής.

Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης

Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι περιβαλλοντικοί όροι για το πρώτο τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) από τη Χερσόνησο έως τη Νεάπολη και προετοιμάζεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση του τμήματος από τα Χανιά έως το Ηράκλειο.

Πηγές επισημαίνουν ότι οι περιβαλλοντικοί όροι που τέθηκαν εξασφαλίζουν πλήρη προστασία του περιβάλλοντος και επιτρέπουν την απρόσκοπτη μελέτη, κατασκευή, λειτουργία, εκμετάλλευση και συντήρηση του έργου, που αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Κρήτη.

Ο αυτοκινητόδρομος της Κρήτης, που θα ενώνει το νησί από την Κίσσαμο έως τη Σητεία, θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις υποδομών που θα υλοποιηθούν στη χώρα τα επόμενα χρόνια. Θα αναβαθμίσει σημαντικά την οδική ασφάλεια. Θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Θα μειώσει το κόστος μεταφοράς προϊόντων και θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενεργοποίηση του νέου Ταμείου Μικροπιστώσεων για τον Αγροδιατροφικό τομέα

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: Ανοίγει η αυλαία του “Θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης”

Θεσσαλονίκη: Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε γηροκομείο της Θέρμης

Λ. Αυγενάκης: Στο Κατάρ για σημαντικές συναντήσεις βρίσκεται ο υφ. Αθλητισμού

Στους δρόμους οι Τούρκοι – Ζητούν παραίτηση Ερντογάν μετά την κατάρρευση της λίρας (VIDEO)

ΑΠΘ: Ο πρώτος τυφλός φοιτητής που πήρε πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες

Ιπποκράτειο: Γέννησαν με καισαρική και διασωληνώθηκαν-Δύσκολη η εφημερία, μεγάλες οι αναμονές

A. Σερβετάλης: Αδυνατώ να μετέχω σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων

Κορωνοϊός: Ξεκινά την Παρασκευή η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top