Σε εκδήλωση στον Εύοσμο η Γ. Αγγελοπούλου-“Η ιστορία γράφτηκε με αίμα”(ΦΩΤΟ – VIDEO)

Σε εκδήλωση στον Εύοσμο η Γ. Αγγελοπούλου-“Η ιστορία γράφτηκε με αίμα”(ΦΩΤΟ – VIDEO)

Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης βρίσκεται σήμερα το απόγευμα η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. Η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, συμμετέχει στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 που διοργάνωσε ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, στην οποία τιμήθηκαν και εθελοντές αιμοδότες του δήμου.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Αρχικά, η κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη βρέθηκε στον αδριάντα του ήρωα Κατσαντώνη όπου κατέθεσε στεφάνι, συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους Σαρακατσανους που ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, την κέρασαν παραδοσιακή πίτα και τσίπουρο.

Αυτήν την ώρα, η πρόεδρος της επιτροπής Ελλάδα 2021, έφτασε στην πλατεία Ευόσμου όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση με θέμα “το 1821 η ιστορία μας γράφτηκε με αίμα” και συνδέει την Ιστορία με την Αιμοδοσία ενώ, τιμουνται για πρώτη φορά όλοι οι αιμοδότες των 11 τραπεζών αίματος που έχουν την έδρα τους στο δήμο.

“Η κοινωνία, ο κόσμος, βρήκε τους δικούς του τρόπους για να γιορτάσει τη φετινή χρονιά. Πρόκειται για προτάσεις που έχουν μνήμη, σεβασμό, γι’ αυτά που έγιναν. Προτάσεις που δείχνουν το μέλλον, που φέρνουν αλλαγές στις ζωές των ανθρώπων είτε με μικρές, είτε μεγαλύτερες παρεμβάσεις και με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα δείχνει ότι περάσαμε τα 200 χρόνια και ετοιμαζόμαστε να μπούμε αρματωμένοι στον τρίτο αιώνα της σύγχρονης ιστορίας μας”, τόνισε η κα. Αγγελοπούλου, στο περιθώριο της εκδήλωσης.

Η πρόεδρος της Επιτροπής επέλεξε να φορέσει αξεσουάρ εμπνευσμένα από από την περιοχή της Μακεδονίας, τα οποία μάλιστα της δώρισαν αυτοδιοικητικοί της περιοχής. Συγκεκριμένα, η ζώνη που επέλεξε είναι δώρο του δημάρχου Νάουσας, πόλη που η κ. Αγγελοπούλου επισκέφτηκε πρόσφατα.

“Διακόσια χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τιμούμε τους μαχητές της Ελευθερίας. Παράλληλα σήμερα, τιμούμε και τους μαχητές της ζωής. Η ελληνική αιμοδοσία θα πρέπει να είναι ένας θεσμός τόσο συλλογικός όσο και ατομικός. Ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι λίγος χρόνος από τη ζωή του σημαίνει το κέρδος μιας άλλης ζωής”, ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

 

Λίγο αργότερα η Γιάννα Αγγελοπούλου έκανε τα αποκαλυπτήρια του μεγάλου μπάνερ (100 τμ.) της εκδήλωσης με τίτλο “Η ιστορία γράφτηκε με αίμα”, το οποίο θα παραμείνει αναρτημένο στην κεντρική όψη του δημαρχείου Κορδελιού – Ευόσμου, μέχρι το τέλος του έτους.

‘Σήμερα έγινε ένας πολύ πετυχημένος συνδυασμός. Μία ακόμη εκδήλωση από τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που δικαίωσε τους προγόνους μας και ελευθέρωσε την πατρίδα μας. Αυτό συνδυάστηκε με την αιμοδοσία, την υψηλότερη εκδήλωση αγάπης προς τον πλησίον. Είναι ένας πολύ πετυχημένος συνδυασμός, είναι μια εκδήλωση που φιλοδοξεί να προμοτάρει την πράξη προσφοράς που ταυτόχρονα τιμά και τους Σαρακατσάνους ήρωες του 1821″, τόνισε από την πλευρά ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έκανε δώρο στην κ. Αγγελοπούλου τον “Άη Γεώργιο” τον οποίο φέρουν οι παραδοσιακές σαρακατσάνικες στολές. 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ