Σε Γκάνα και Γκαμπόν από αύριο ο Νίκος Δένδιας

Σε Γκάνα και Γκαμπόν από αύριο ο Νίκος Δένδιας

Στη Γκάνα και στην Γκαμπόν θα βρεθεί από αύριο, 24 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους.

Αναλυτικότερα, στην Γκάνα ο Νίκος Δένδιας προγραμματίζεται να έχει συνάντηση την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, με την ομόλογό του Σέρλι Άγιορκορ Μπότσγουεϊ. Επίσης, αναμένεται να επισκεφθεί το ελληνικό σχολείο που λειτουργεί στη χώρα, καθώς και στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου ΓΔιμερεκάνας.

Στη Γκαμπόν, ο υπουργός Εξωτερικών προγραμματίζεται να συναντηθεί την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, με τον ομόλογό του Πακόμ Μουμπελέ Μπουμπεγιά.

Οι συνομιλίες του Νίκου Δένδια θα εστιάσουν στην ενδυνάμωση της συνεργασίας της Ελλάδας με την Γκάνα και με την Γκαμπόν στον τομέα της οικονομίας, των επενδύσεων, της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου, ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και στη συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς.

Συνεχίζοντας την παροχή βοήθειας της Ελλάδος προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πανδημία του κορονοϊού, όπως γνωστοποιείται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με την επίσκεψη του Νίκου Δένδια θα λάβει χώρα επίσης η παράδοση δωρεάς εμβολίων κατά της COVID-19: 150.000 εμβολίων στην Γκάνα και 200.000 στην Γκαμπόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ