Σε λειτουργία μετά από χρόνια, ο Βιολογικός της Χαλάστρας

Σε λειτουργία μετά από χρόνια, ο Βιολογικός της Χαλάστρας

Μετά από επτά  χρόνια αδράνειας και εγκατάλειψης ο βιολογικός καθαρισμός της Χαλάστρας, έβαλε “μπρος τις μηχανές” για να αρχίσει εκ νέου την επεξεργασία λυμάτων της περιοχής.

Ο βιολογικός που είχε κατασκευαστεί με επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για να εξυπηρετεί περισσότερους από 8000 πολίτες. σταμάτησε να λειτουργεί την περίοδο 2013, 2014.

Τα λύματα κατέληγαν στον Θερμαϊκό ανεπεξέργαστα προκαλώντας σημαντική υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και η διοίκηση της  ΔΕΥΑΔΔ έθεσαν ως  προτεραιότητα την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων και την επανέναρξη της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων της ευρύτερης περιοχής της Χαλάστρας.

Με την επαναλειτουργία του βιολογικού καθαρισμού αναμένεται να γίνεται καθολική επεξεργασία των λυμάτων με σύγχρονα μέσα. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για το περιβάλλον και τις υδατοκαλλιέργειες της περιοχής καθώς το νερό που θα διοχετεύεται στη θάλασσα θα είναι καθαρό.

Η ανακατασκευή  των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού έγινε με χρήματα  της ΔΕΥΑΔΔ ενώ σταδιακά πρόκειται να προχωρήσει και η περεταίρω βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών με την εξυπηρέτηση ακόμη μεγαλύτερου όγκου αστικών λυμάτων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top