Σε λειτουργία το eugo.gov.gr για τους Ευρωπαίους που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα

Σε λειτουργία το eugo.gov.gr για τους Ευρωπαίους που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα

Από σήμερα βρίσκεται σε λειτουργία η Ελληνική Πύλη Ενιαίας Εξυπηρέτησης – EUGO (eugo.gov.gr), μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εύκολα και γρήγορα, να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στη χώρα μας, καθώς αποτελεί το κεντρικό σημείο επαφής για Ευρωπαίους πολίτες και επιχειρήσεις που επιθυμούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα είτε μέσω φυσικής εγκατάστασης, είτε διασυνοριακά.

Ειδικότερα, θα μπορούν να ενημερωθούν για:

• τις σχετικές διαδικασίες,

• τους αρμόδιους φορείς,

• το κόστος διεκπεραίωσης της διαδικασίας,

• τη σχετική κείμενη νομοθεσία και

• την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/123/ΕΚ σχετικά με την υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά.

Στην πύλη EUGO όλες οι πληροφορίες είναι αναρτημένες στα ελληνικά και στα αγγλικά και θα επικαιροποιούνται διαρκώς μέσω της διασύνδεσής του με το Πληροφοριακό Σύστημα του «Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών – Μίτος». Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το αίτημά τους για παροχή υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα πύλη EUGO διαλειτουργεί με το πληροφοριακό σύστημα «Notify Business» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο περιλαμβάνει και εξυπηρετεί διαδικασίες που αφορούν σε γνωστοποιήσεις έναρξης λειτουργίας και άσκησης δραστηριοτήτων. Η Ελληνική Πύλη Ενιαίας Εξυπηρέτησης θα αναβαθμίζεται διαρκώς και στο άμεσο μέλλον θα παρέχει τη δυνατότητα πλήρους ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων και δρομολόγησης αυτών, για όλες τις διαδικασίες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της ευρωπαϊκής οδηγίας σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά.

Το EUGO σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, στο πλαίσιο του προγράμματος Interoperable Europe (Διαλειτουργική Ευρώπη) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αλλάζει γρήγορα και γίνεται μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα

Η Celestyal Cruises φιλοξενεί παιδιά και συνοδούς πρόσφυγες από την Ουκρανία στηρίζοντας το έργο της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου»

Ισπανία: Ο καύσωνας άφησε πίσω του περισσότερους από 1.000 νεκρούς

Δήμος Παύλου Μελά: Προσλαμβάνει 98 σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top