Σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ: “Απροετοίμαστοι για το τέταρτο κύμα” (VIDEO)

Σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ: “Απροετοίμαστοι για το τέταρτο κύμα” (VIDEO)

Περιοδεία σε δομές υγείας της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας και πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και την Αν. τομεάρχη Υγείας, Δώρα Αυγέρη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Στόχος τον επισκέψεων είναι να ενημερωθούν μέσα από τις συναντήσεις με τις διοικήσεις και τα σωματεία εργαζομένων για την κατάσταση ετοιμότητας εν όψει του τέταρτου κύματος της πανδημίας, αλλά και για τα λειτουργικά προβλήματα που έχουν προκύψει ενδεχομένως ύστερα από την επιβολή του μέτρου της αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Όπως ανέφερε ο κ. Ξάνθος από το “Θεαγένειο” που ξεκίνησε το κλιμάκιο την περιοδεία του, το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι ειδικής βαρύτητας καθώς αφορά την φροντίδα ογκολογικών άρρωστων, ωστόσο, όπως πολλά νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι σε πολύ μεγάλη πίεση αυτήν την περίοδο.

“Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντί να ενισχυθεί στην διάρκεια της πανδημίας αποδιοργανώθηκε, εγκατέλειψε όλη την υπόλοιπη τακτική λειτουργία, την φροντίδα των άλλων νοσημάτων και επικεντρώθηκε μόνο στην πανδημία. Ακριβώς επειδή δεν ενισχύθηκε όπως έπρεπε στις αιχμές των επιδημικών κυμάτων δε μπόρεσε ούτε τους ασθενείς με Covid να φροντίσει αξιοπρεπώς”, τόνισε.

Ο ίδιος επισήμανε στη συνέχεια, ότι “πάμε απροετοίμαστοι στο νέο κύμα, χωρίς ενίσχυση ούτε της πρωτοβάθμιας φροντίδας και τις προνοσοκομειακής διαχείρισης που είναι το κρίσιμο σημείο αλλά ούτε και των νοσοκομείων.

Ο κ. Ξάνθος αναφέρθηκε στη σημασία της ογκολογικής φροντίδας για τους ασθενείς ενώ χαρακτήρισε “εκτός πραγματικότητας” τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την ΔΕΘ, για νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο. “Είναι εκτός πραγματικότητας καθώς δεν διασφαλίζεται όσον αφορά το αντικαρκινικό νοσοκομείο η υλοποίησή του”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η εξαγγελία για νέο νοσοκομείο, χωρίς χωροθέτηση και χωρίς συγκεκριμένο χρηματοοικονομικό εργαλείο, “είναι απλώς κοροϊδία”.

Απατώντας σε ερώτηση σχετικά με σενάρια που θέλουν τη χώρα μας να μπαίνει σε νέο lockdown από Νοέμβριο, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι “περιμένουμε να δούμε την επίδραση του ανοίγματος των σχολείων, γιατί είναι σημαντική παράμετρος. Τα σχολεία, κατά την εκτίμηση των ειδικών, θα λειτουργήσουν ως εστία υπερμετάδοσης και ως επιταχυντής της διασποράς του ιού.   Η έμφαση πρέπει να δοθεί στην καλή επιδημιολογική επιτήρηση και στον έλεγχο της διασποράς στην κοινότητα. Εκεί χαθεί ή θα κερδηθεί η μάχη του τέταρτου κύματος “.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top