Σε προληπτική καραντίνα πέντε Έλληνες που επέστρεψαν από την Αφρική (VIDEO)

Σε προληπτική καραντίνα πέντε Έλληνες που επέστρεψαν από την Αφρική (VIDEO)

Πέντε Έλληνες πολίτες που ταξίδεψαν στην Αθήνα από χώρες της Αφρικής, έχουν μπει σε προληπτική καραντίνα λόγω των έκτακτων μέτρων ενάντια στην παραλλαγή Όμικρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλος από τη Νότια Αφρική. Πρόκειται για τρεις ναυτικούς οι οποίοι ήρθαν από τη Νότια Αφρική και ένα ζευγάρι το οποίο έφτασε στην Αθήνα από το Ντουμπάι.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, απομονώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο του Παλαιού Φαλήρου, όπου παραμένουν σε δεκαήμερη καραντίνα και θα υποβληθούν στους απαραίτητους εργαστηριακούς ελέγχους για κορωνοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα πέντε άτομα είχαν υποβληθεί σε τεστ πριν ταξιδέψουν, αλλά εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον και των νέων μέτρων που είναι σε ισχύ, κρίθηκε σκόπιμο να τεθούν σε προληπτική καραντίνα και να υποβληθούν ξανά σε τεστ κορωνοϊού. Μέχρι στιγμή δε θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

Οι πέντε Έλληνες έμαθαν, όπως λένε, για τις νέες οδηγίες για τον περιορισμό της παραλλαγής Όμικρον την ώρα που βρισκόταν στην πτήση προς Ελλάδα.

Οι ίδιοι ζήτησαν από την Πολιτική Προστασία να περάσουν την περίοδο της καραντίνας στο σπίτι τους, καθώς είναι εμβολιασμένοι και τα τεστ που έχουν κάνει είναι αρνητικά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

Και οι πέντε, ακόμα και το ζευγάρι, μένουν σε ξεχωριστά δωμάτια. Μετά το πέρας του 10ημερου θα υποβληθούν σε PCR test και αν είναι αρνητικό θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ένας από τους ταξιδιώτες αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έμαθε για τα νέα μέτρα ενώ ήταν στο αεροπλάνο, και δε θα πραγματοποιούσε το ταξίδι εάν γνώριζε ότι θα έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα στο ξενοδοχείο.

Οι δύο Έλληνες, το ζευγάρι, είχαν παρευρεθεί σε κηδεία στη Ζιμπάμπουε, ενώ οι τρεις ναυτικοί ταξίδεψαν από τη Νότια Αφρική στην Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: MEGA 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Skolix- Ρωξάνη Γάτση: Premium τροφή οι εδώδιμοι αλευροσκώληκες

Ιαπωνία: Κλείνει τα σύνορα λόγω της παραλλαγής Όμικρον

Κορωνοϊός: Εξαπλώνεται η παραλλαγή «Όμικρον»

Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τη γυναίκα του και παραδόθηκε

Έρευνα – Θεσσαλονίκη: Αμφίδρομη και αλληλεπιδραστική η σχέση Έκθεσης – Πόλης

Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top