ΣΕΕ:»Τα γυναικεία δικαιώματα, είναι ανθρώπινα δικαιώματα»

ΣΕΕ:»Τα γυναικεία δικαιώματα, είναι ανθρώπινα δικαιώματα»

Οι Σοροπτιμίστριες Ελλάδος, αύριο, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και με την ευκαιρία μάλιστα της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση του πρώτου ομίλου Σοροπτιμιστριών στη χώρα μας, διοργανώνουν σειρά ειδικών εκδηλώσεων για την ανάδειξη των θεμάτων που αφορούν στη σύγχρονη γυναίκα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην κοινωνία του σήμερα.

Η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου υπενθυμίζουμε σε ολόκληρο τον κόσμο τις διεκδικήσεις των γυναικών για τα δικαιώματά τους, μια πορεία που συνεχίζεται έως και σήμερα και στην οποία οι Σοροπτιμίστριες συμμετέχουν ενεργά. Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στη Γυναίκα. Τα «Γυναικεία Δικαιώματα είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα»τονίζει σε όλες τις εισηγήσεις της και αποτελεί το κεντρικό μήνυμα της Προέδρου της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος Μερόπης Ορφανού.

Η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας βρίσκει τη χώρα μας σε ένα πρωτόγνωρο σταυροδρόμι με ένα κύμα γυναικών να διεκδικεί τη θέση της στην οικογένεια και στην εργασία και να βρίσκει επιτέλους τη φωνή της. Τις στηρίζουμε καθημερινά και αυτή τη φωνή θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή και να της δώσουμε βήμα σε κάθε ευκαιρία. Τη φωνή όλων των γυναικών που έχουν υποστεί παρενόχληση ή/και βία. Όλοι οι όμιλοι της Σοροπτιμιστικής Ένωσης της Ελλάδος παίρνουν την πρωτοβουλία να διοργανώνουν και να συμμετέχουν σε συζητήσεις για τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γυναίκα. Ειδικά σε καιρό αποκλεισμού, κοινωνικής απόστασης μέσα στην πανδημία τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί και πολλές φορές η επίδραση στις γυναίκες και στα κορίτσια είναι αβάσταχτη με τα ποσοστά της έμφυλης ενδοοικογενειακής βίας να έχουν κατακόρυφα αυξηθεί.

Η Σοροπτιμιστική Ένωση της Ελλάδος στην επετειακή της γιορτή, καθώς συμπληρώνει εβδομήντα χρόνια από την δημιουργία του πρώτου ιδρυτικού ομίλου στην Αθήνα και ακριβώς έναν αιώνα σε παγκόσμιο επίπεδο, διοργανώνει σε όλα τα τμήματά της ομιλίες διαδικτυακές με ειδικά και ενδιαφέροντα θέματα, όπως για τη Γυναίκα της Μινωικής Εποχής για την καθημερινότητά της και τη θέση της στην κοινωνία, για τη Συναισθηματική νοημοσύνη, την Αυτοεκτίμηση και την Αποδοχή, για την Εξάλειψη του Πρώιμου και Καταναγκαστικού Γάμου, για τον Ηρωισμό, που είναι και γένους θηλυκού και για τη γυναίκα στην ηγεσία ως σύγχρονη ηρωίδα.

Οι τομείς δραστηριότητας της ΣΕΕ είναι σε προγράμματα με επίκεντρο:

  • Τη Βία κατά των Γυναικών
  • Την Εκπαίδευση
  • Την Ενδυνάμωση της Γυναίκας
  • Τη Βιωσιμότητα
  • Τη Διασφάλιση υγείας και τροφής για όλους

Οι Σοροπτιμίστριες στην Ευρώπη και διεθνώς – η μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση επαγγελματιών γυναικών – συμμετέχουν ενεργά και δουλεύουν όλες μαζί για την ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας και του κοριτσιού σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Η Διεθνής Σοροπτιμιστική Ένωση είναι παρούσα σε 121 χώρες με 72.000 Ομίλους και είμαστε περήφανες, που η Σοροπτιμιστική Ομοσπονδία Ευρώπης έχεισυμβουλευτικό ρόλο στα Ηνωμένα Έθνη και στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC), συμμετοχικό ρόλο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών».

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ