Σέλι: «Βούλιαξε» από κόσμο, φράκαρε από αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Σέλι: «Βούλιαξε» από κόσμο, φράκαρε από αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

«Σαράντα επτά χρόνια ανεβαίνω στο βουνό, τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί» δηλώνει στο GRTimes.gr χιονοδρόμος σχετικά με την εικόνα που επικράτησε σήμερα στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου. Οι άριστες καιρικές συνθήκες ανέβασαν τον κόσμο στο βουνό. «Δεν μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε τόσο πολύ κόσμο» δήλωσε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου Γιώργος Μιχαλιάς λέγοντας ότι και χθες, Σάββατο 15/01, αλλά κυρίως σήμερα, Κυριακή 16/01 ανέβηκαν στο Σέλι πάνω από 5.000 άτομα.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Οι άριστες καιρικές συνθήκες, με έναν εκπληκτικό ήλιο και πολύ καλό χιόνι για σκι αλλά και παιχνίδι, όπως φάνηκε, οδήγησαν πάρα πολύ κόσμο στο χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου. Το πρώτο αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου έφτασε στις 6 το πρωί, στις 9.00 δεν υπήρχε θέση, άρχισαν να παρκάρουν στο δρόμο φτάνοντας μέχρι το χωριό Σέλι, σε απόσταση 1,5 – 2 χλμ. από το χιονοδρομικό, ενώ κάποιοι τυχεροί βρήκαν μια θέση, όταν έφτασαν κατά τις δέκα το πρωί.

Αστυνομία υπήρχε και στην πλατεία του χωριού και στα πάρκινγκ όπου ρύθμιζε την κυκλοφορία των οχημάτων και ενημέρωνε σχετικά τους οδηγούς. Στις 12 περίπου το μεσημέρι, η Τροχαία αναγκάστηκε να κλείσει το δρόμο για Σέλι, μη επιτρέποντας στα οχήματα να ανέβουν. Ήταν σε απόσταση 12 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο, στο Ξηρολίβαδο.

«Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τόσο κόσμο’ είχε πάνω από 5.000 κόσμο σήμερα» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρο Σελίου Γιώργος Μιχαλιάς. Ο ίδιος εξηγεί ότι ο περισσότερος κόσμος που ανέβηκε στο χιονοδρομικό ήταν επισκέπτες για να απολαύσουν την ηλιόλουστη μέρα στο βουνό και λιγότερο χιονοδρόμοι. Η αναλογία μεταξύ επισκεπτών και χιονοδρόμων ήταν 60% – 40%.

«Στα πάρκινγκ όπου είχε γίνει ο αποχιονισμός είχαν παρκάρει 17 λεωφορεία, με χιονοδρόμους, φυτώρια κτλ. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αυτοκίνητα, είχαμε 15 παρκαδόρους, μέχρι και εγώ έκανα τον παρκαδόρο» δηλώνει ο ίδιος λέγοντας ότι από ένα σημείο και έπειτα τα αυτοκίνητα είχαν φρακάρει και η Τροχαία αναγκάστηκε να κλείσει τον δρόμο, απαγορεύοντας την πρόσβαση προς το χιονοδρομικό.

«Υπήρχαν και γκρίνιες, όμως ανταποκριθήκαμε και πολύ μεγάλο ποσοστό του κόσμου έφυγε από το βουνό ευχαριστημένο» αναφέρει ο κ. Μιχαλιάς προσθέτοντας «είμαστε όμως και δυσαρεστημένοι, γιατί δεν μπορέσαμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους πολίτες».

Ουρές παντού!  

Η ηλιόλουστη μέρα, η άριστη ποιότητα χιονιού, το χιονισμένο τοπίο, η ανάγκη του κόσμου να βγει και να ξεσκάσει καθώς και η επιθυμία των χιονοδρόμων για το αγαπημένο τους άθλημα οδήγησε σήμερα, Κυριακή 16/01, το Σέλι, σε αφίξεις ρεκόρ.

Βεβαίως, το παραπάνω είχε και τις ανάλογες καθυστερήσεις’ ουρές για την έκδοση κάρτας για σκι ή για απλή βόλτα με τον εναέριο αναβατήρα, ουρές για την ενοικίαση εξοπλισμού, ουρές για τα λιφτ, ουρές για την τουαλέτα, ουρές για έναν καφέ!

«Ανεβήκαμε στο βουνό στις 9 το πρωί και βάλαμε στα πόδια μας τα σκι στις 12.20» δηλώνουν στο GRTimes.gr σκιέρ που επέλεξαν τη σημερινή τους μέρα να την περάσουν πάνω στο βουνό. «Μιάμιση ώρα περιμέναμε στην ουρά για ενοικίαση εξοπλισμού, 20 λεπτά για την τουαλέτα» λένε, «40 λεπτά περιμέναμε για να εκδώσουμε την κάρτα για σνόουμπορντ, 30 λεπτά μετά για τα λιφτ» πληροφορούν άλλοι χιονοδρόμοι το GRTimes.gr.

«Λειτουργούσαν όλα τα λιφτ και οι πίστες, και γενικώς, παρά τον πολύ κόσμο, είχε καλή εξυπηρέτηση» αναφέρουν φανατικοί σνόουμπορντερς στο GRTimes.gr οι οποίοι επισκέπτονται το βουνό πάνω από 20 χρόνια.

Έτσι λοιπόν, παρά τις μεγάλες ουρές, όλοι όσοι ανέβηκαν για σκι, το απόλαυσαν, διότι οι συνθήκες ήταν άριστες για χιονοδρομία. Άλλωστε, στις πίστες δεν είχε ιδιαίτερη συμφόρηση, διότι το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου που επισκέφτηκε το βουνό ήταν απλοί επισκέπτες.

Μέτρα προστασίας

Σ’ ότι αφορά τα μέτρα, όπως ενημερωθήκαμε, για τις ενοικιάσεις και την είσοδο στα σαλέ, τηρούνταν τα πρωτόκολλα υγιεινής με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/ νόσησης, rapid τεστ ή PCR. Σχετικά με τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους του χιονοδρομικού αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν φορούσαν, και κατά διαστήματα, οι υπεύθυνοι με ντουντούκες υπενθύμιζαν σχετικά με την τήρηση των μέτρων. Πολλοί ήταν και εκείνοι που φορούσαν ειδικά προστατευτικά για το κρύο που καλύπτουν όλο το πρόσωπο (full face).

Υπενθυμίζεται ότι το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου επαναλειτούργησε το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 και η λειτουργία του έκτοτε είναι καθημερινή. «Και για αύριο, αναμένουμε, πολύ κόσμο, τουλάχιστον 2.000 άτομα» δηλώνει ο πρόεδρος του χιονοδρομικού κ. Μιχαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σέλι – Χιονοδρομικό: Ξεκινάμε με ασφάλεια και αναμένουμε όλο τον κόσμο

Σέλι: “Βούλιαξε” το χιονοδρομικό κέντρο ελέω ηλιοφάνειας και φρέσκου χιονιού (ΦΩΤΟ)

3-5 Πηγάδια: Ένας ο υποψήφιος επενδυτής για την εκμίσθωση

3-5 Πηγάδια: Αίσιο τέλος για τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top