Σέρρες – Εστίαση/Καφέ: Μην μας στοχοποιείτε–Ο πρόεδρος της Ένωσης στο GRTimes.gr

Σέρρες – Εστίαση/Καφέ: Μην μας στοχοποιείτε–Ο πρόεδρος της Ένωσης στο GRTimes.gr

Την ανησυχία τους για ένταξη των Σερρών στο ‘κόκκινο’ και σε μίνι lockdown εκφράζουν οι επιχειρηματίες της ψυχαγωγίας του νομού. «Ζητάμε από τους συναδέλφους να τηρούν αυστηρά και ευλαβικά τα απαραίτητα μέτρα για να μην μπούμε σε lockdown» αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών Σωτήρης Κοτσαμπάς τονίζοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθούν τα ίδια λάθη με πέρυσι.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Αναστατωμένος είναι ο επιχειρηματικός κόσμος των Σερρών και δη του κλάδου της εστίασης και της ψυχαγωγίας, ύστερα από δημοσιεύματα που αναφέρουν για προληπτικό μίνι lockdown στην Π.Ε. Σερρών για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

«Ζητάμε από τους συναδέλφους να τηρούν αυστηρά και ευλαβικά τα απαραίτητα μέτρα για να μην μπούμε σε lockdown» αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών Σωτήρης Κοτσαμπάς εξηγώντας πως σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να επαναληφθούν τα ίδια λάθη με πέρυσι, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διασπορά της πανδημίας στην πόλη.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, και συγκεκριμένα στις 23 Οκτωβρίου του 2020, η Π.Ε. Σερρών λόγω της διασποράς του κορωνοϊού και της αύξησης των κρουσμάτων ανέβηκε στο Επίπεδο 3. Αυξημένης Επιτήρησης και από ‘πράσινη’ χαρακτηρίστηκε ‘πορτοκαλί’.

Λίγες ημέρες αργότερα, και μετά τις αργίες της 28ης Οκτωβρίου, μπήκε στη ‘γκρι’ ζώνη με τοπικό lockdown για τις επόμενες, τουλάχιστον, δυο εβδομάδες. Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ, η πόλη των Σερρών είχε προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες τόσο από τη Θεσσαλονίκη όσο και από όμορες περιοχές για διασκέδαση αλλά και για απόδραση, εξαιτίας των αργιών της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.

Ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο

Όπως επισημαίνει στο GRTimes.gr ο κ. Κοτσαμπάς, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 2 και 3 Οκτωβρίου, η κατάσταση στις Σέρρες ήταν ήρεμη, χωρίς πλεονάζουσες αφίξεις από τους γειτονικούς νομούς που βρίσκονται σε μίνι lockdown.

Αντίθετα, με το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, όπου ‘έτρεχαν’ ταυτόχρονα αρκετές εκδηλώσεις, κυρίως αθλητικού περιεχομένου, και επισκέφτηκαν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή τουλάχιστον 5.000 κόσμος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών εξηγεί ότι πάρτι σε μαγαζιά, όπως είχε συμβεί πέρυσι, τέτοια περίοδο, δεν έχουν διοργανωθεί ενώ δυο πρόσφατα προσωρινά ‘λουκέτα’ με πρόστιμα σε δυο μαγαζιά των Σερρών μπήκαν λόγω παραβατικότητας στο επιτρεπόμενο όριο πελατών. «Αντί για 85% πληρότητα, είχαν 88%» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσαμπάς.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε ΚΑΙ την εστίαση ΚΑΙ την πόλη  μας. Μην στοχοποιείτε την εστίαση!» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

Μείωση τζίρου κατά 25%

Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ήδη, βρίσκονται σε μίνι lockdown, από τη στιγμή που στους εξωτερικούς τους χώρους εξυπηρετούν έως 75% και στους εσωτερικούς έως 85% της πληρότητας τους.

Ενδεχόμενο μίνι lockdown, θα φέρει περαιτέρω μείωση του τζίρου, που ήδη κυμαίνεται στο  μείον 25%, καθώς και στις ώρες εργασίας των εργαζομένων που μπορεί και να οδηγήσει και σε προσωρινές αναστολές.

Ένωση Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Σερρών: Δεν θα επαναληφθούν τα ίδια λάθη

Αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Σερρών μέσω της οποίας τονίζει ότι δεν θα επαναληφθούν τα ίδια λάθη με πέρσι.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών θέλουν να διαβεβαιώσουν τους Σερραίους πολίτες και το καταναλωτικό τους κοινό ότι ΔΕΝ επέτρεψαν, ούτε και πρόκειται να επιτρέψουν να επαναληφθούν τα ίδια λάθη που σημειώθηκαν το φθινόπωρο του 2020 και είχαν ως βαρύτατη επίπτωση τη διασπορά της πανδημίας στην πόλη μας.

Διαψεύδοντας λοιπόν τα δημοσιεύματα που θέλουν τις Σέρρες να καθίστανται πόλος έλξης και πυρήνας διασκέδασης για ξένους επισκέπτες, διαβεβαιώνουμε ως επαγγελματίες πως το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν ήρεμο, χωρίς πλεονάζουσες αφίξεις από τους γειτονικούς νομούς που βρίσκονται σε καθεστώς mini-lockdown. Οι επαγγελματίες της εστίασης τήρησαν πιστά τα μέτρα που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο ενώ όπου παρατηρήθηκαν παραβάσεις (2 μόλις στον αριθμό) επεβλήθησαν τα ανάλογα πρόστιμα.

Καλούμε τους Σερραίους πολίτες να μην παρασύρονται από τα ψευδή δημοσιεύματα και να συνεχίσουν να επιδεικνύουν προς το πρόσωπό μας την ίδια εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια.

Από τους συναδέλφους-επαγγελματίες της εστίασης ζητούμε να συνεχίσουν με την ίδια υπομονή, επιμονή και συνέπεια να τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, βάζοντας σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία κι έπειτα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top