Σέρρες: Μπούκαραν σε χωράφι με βιολογικά φουντούκια και προκάλεσαν ανυπολόγιστη ζημιά

Σέρρες: Μπούκαραν σε χωράφι με βιολογικά φουντούκια και προκάλεσαν ανυπολόγιστη ζημιά

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Αντιμέτωπος με ένα πολύ δυσάρεστο θέαμα βρέθηκε σήμερα (4/7) το πρωί όταν επισκέφθηκε τα δύο του χωράφια με βιολογικά φουντούκια στον δήμο Βισαλτίας και συγκεκριμένα στο Τοπικό Διαμέρισμα Λευκοτόπου, ο πρόεδρος των Βιολογικών Αγορών και Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων, Ιωάννης Παπαδόπουλος.

Εισερχόμενος στο χωράφι ο τελευταίος, διαπίστωσε με έκπληξη ότι άγνωστοι του είχαν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στις φουντουκιές. «Μπήκαν στο χωράφι με πριόνι, όμως επειδή το κλαδί του συγκεκριμένου δέντρου είναι σκληρό και μάλλον το εν λόγω εργαλείο που είχαν δεν ήταν καλό, άρχισαν να σπάνε τα κλαδιά με τα χέρια προκειμένου να πάρουν τον καρπό. Βρήκα 200 κλαδιά σπασμένα στο ένα χωράφι και περίπου 180 στο άλλο το οποίο στο σύνολο έφεραν 400 με 500 καρπούς» τονίζει στο GRTimes, o κ. Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο Βιολογικών Αγορών και Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων, το γεγονός ότι σε άλλα χωράφια της περιοχής δεν υπήρχαν ζημιές, παρά μόνο στα δικά του «σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι είχαν αυτόν τον σκοπό. Να προκαλέσουν ζημιά μόνο σε εμένα» συμπληρώνει.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Μάλιστα ο Γιάννης Παπαδόπουλος δεν είναι η πρώτη φορά που συναντά ανάλογο θέαμα από ανθρώπους που προκαλούν φθορές σε καλλιέργειες.

«Μου έχει τύχει άλλες δύο φορές. Την πρώτη σε ένα χωράφι με καρυδιές και τη δεύτερη σε ελαιοκαλλιέργειες. Έλλειπα σε μια έκθεση στο Μόναχο και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να με κλέψουν, αλλά πιάστηκαν και τέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης» τονίζει χαρακτηριστικά στο GRTimes.

«Τα συγκεκριμένα δέντρα είναι βιολογικά που σημαίνει ότι το κόστος της καλλιέργειας είναι σαφώς μεγαλύτερο από τα απλά. Για μένα είναι πολύ μεγάλη η ζημιά που μου προκάλεσαν. Μεγαλώνεις κάθε δέντρο σαν να είναι παιδί σου και ξαφνικά έρχεται κάποιος και στο καταστρέφει. Είναι αδιανόητο» κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top