Σηκώνουν (ξανά) ρολά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Σηκώνουν (ξανά) ρολά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα λόγω του lockdown κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής σηκώνουν και πάλι ρολά από αύριο προκειμένου να υποδεχθούν πελάτες, έστω και με αυστηρά μέτρα προστασίας προς αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν την περασμένη Παρασκευή (19/3) διά στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και αύριο (22/3) αναμένεται να περάσουν στην πράξη.

Να σημειωθεί πάντως, πως ήδη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι ιδιοκτήτες φρόντισαν να είναι έτοιμοι για το σημερινό άνοιγμα, καθώς οι περισσότεροι προχώρησαν σε απολυμάνσεις των καταστημάτων τους, ενώ παράλληλα εφοδιάστηκαν και με τα απαραίτητα υλικά για την υγειονομική προστασία των πελατών.

Παράλληλα έχουν ανοίξει εδώ και μέρες τις τηλεφωνικές γραμμές τους έτσι ώστε να κλειστούν τα απαραίτητα ραντεβού, ενώ απαντήθηκε και το ερώτημα αναφορικά με τη μετάβαση σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής που βρίσκεται εκτός του δήμου που διαμένει.

Το συγκεκριμένο ερώτημα απαντήθηκε το πρωί του Σαββάτου από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο αναφέρει πως όσοι το επιθυμούν μπορούν να μεταβούν σε κατάστημα που βρίσκεται σε διαφορετική περιοχή από τον τόπο διαμονής του, αρκεί να χρησιμοποιήσει βεβαίωση τύπου Β ή να στείλει sms με κωδικό «6» στο 13033.

«Από Δευτέρα (22/3) στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου», επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων και περιποίησης άκρων. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή «6»», αναφέρει στην ανάρτησή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ