«Σήκωσε αυλαία» το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

«Σήκωσε αυλαία» το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με πλούσια θεματολογία και έντονο ενδιαφέρον πραγματοποιείται σήμερα (31/5) το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού, το οποίο φιλοξενείται για πρώτη φορά στη χώρα, στο ξενοδοχείο Nikopolis της Θεσσαλονίκης, μέχρι το Σάββατο (3/6).

Μάλιστα, στο ξεχωριστό αυτό συνέδριο παρουσιάστηκε και το πρώτο στην Ελλάδα ποδήλατο για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα!

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών», δήλωσε στο GRTimes ο ιδρυτής και CEO της τεχνολογικής εταιρείας Brain Box, Γεώργιος Βουλγαρούδης.

«Βρισκόμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε το πρώτο ποδήλατο για άτομα με κινητικά προβλήματα στην Ελλάδα. Ένα ποδήλατο που επιτρέπει σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, να ποδηλατήσουν μαζί με τον συνοδό τους», συμπλήρωσε σχετικά.

Στην εκδήλωση -που είναι σε εξέλιξη σε ξενοδοχείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης- δίνουν, μεταξύ άλλων, το «παρών» ο τ. υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, αλλά και η αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, απευθύνοντας χαιρετισμό.

Λίγα λόγια για το συνέδριο

Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, που είναι το επιστέγασμα της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού και αφορά θέματα που σχετίζονται με τις βαριές κινητικές αναπηρίες.

Η πλούσια και ενδιαφέρουσα θεματολογία του απευθύνεται σε χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων από ολόκληρη την Ευρώπη, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα γύρω από την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες παραπληγίας ή τετραπληγίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανακοινώσεις, διαλέξεις και παρουσιάσεις, με συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών, όπως επίσης και των ίδιων των ατόμων με αναπηρία.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου

Τα θέματα που θα συζητηθούν σε οργανωμένες ενότητες είναι ο θεσμός του προσωπικού βοηθού, ο προσβάσιμος τουρισμός, η ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας, καθώς και ζητήματα που αφορούν την διάσωση ατόμων με κινητικές αναπηρίες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ακραίων καιρικών φαινομένων, ανταλλάσσοντας γνώσεις και εμπειρίες.

Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να συμβαδίσουν η ταχύτατη εξέλιξη των επιστημών και της τεχνολογίας με την δυνατότητα συνεργασίας, στην αντιμετώπιση των σύγχρονων απαιτήσεων, γύρω από τον χώρο της κινητικής αναπηρίας.

Ταυτότητα Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού:

Ημερομηνία 31/5/2023 – 3/6/2023

Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Nikopolis

Πρόγραμμα συνεδρίου ESCIF στη Θεσσαλονίκη

Συνδιοργάνωση του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού (ESCIF)

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο 2310310210 , 2310325300

email: [email protected]

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στη Θεσσαλονίκη από τις 31/5 το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top