Σήμερα η τελετή για τα θύματα της Marfin

Σήμερα η τελετή για τα θύματα της Marfin

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και της Φώφης Γεννηματά θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι η τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου για τους νεκρούς της Marfin.

Παρά το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια συμβολική πράξη ενότητας και καταδίκης του διχασμού και της βίας με την παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι απόντες από την τελετή.

Η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντως αυτή που έχει πυροδοτήσει ένταση και τερματίζει και τυπικά το άτυπο πολιτικό μορατόριουμ που υπήρχε λόγω κορωνοϊού ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Στην κυβέρνηση υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι με την απουσία του από την τελετή, αλλά και με τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησαν προκύπτει πως ο κ. Τσίπρας αδυνατεί για κάποιο λόγο να καταδικάσει ρητά τους δράστες του εγκλήματος. Αντιθέτως, όπως λένε, η αναφορά του ιδίου και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μόνο στην καταδίκη στελεχών της τράπεζας για έλλειψη μέτρων πυρασφάλειας οδηγεί στην παρουσίαση της δολοφονίας ως ατύχημα.

Όπως έγινε γνωστό εχθές, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, το Δημόσιο παραιτείται άμεσα από την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκηθεί και η συζήτησή της είχε προσδιοριστεί στο ΣτΕ για τον Ιούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση αναίρεσης ασκήθηκε επί της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που είχε εκδοθεί το 2018 κι είχε δικαιώσει τους συγγενείς των θυμάτων και τους εργαζομένους της τράπεζας και τους είχε επιδικάσει χρηματική αποζημίωση. Η αναίρεση είχε ασκηθεί εντός της τριετίας που προβλέπει η Διοικητική Δικονομία κι έτσι γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να παραιτηθεί το Δημόσιο από αυτήν, ούτως ώστε οι συγγενείς των θυμάτων να μπορέσουν να εισπράξουν άμεσα τα χρήματα της αποζημίωσης και συγκεκριμένα 2,24 εκατ. ευρώ (συνολικά).

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ