Σίμος Δανιηλίδης: Τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνοχή 

Σίμος Δανιηλίδης: Τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνοχή 

Πρωτοβουλία που «ενισχύει ακόμη περισσότερο την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή σ’ αυτές τις κρίσιμες περιόδους» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης τη μεγάλη προσφορά του εκδοτικού Οργανισμού «ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ» προς τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, η οποία αποτελείται από εγκυκλοπαίδειες, παιδικά βιβλία και ιατρικές μάσκες.

Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης παρέλαβε τον εκδότη Αντώνη Μαλλιάρη εγκυκλοπαίδειες «παιδεία», παιδικά βιβλία για τους παιδικούς Σταθμούς, καθώς και 2.000 ιατρικές μάσκες, προσφορά που εντάσσεται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και πολιτιστικής δράσης του Οργανισμού «ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ». Η παράδοση του υλικού έγινε στην Τεχνική Υπηρεσία παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Τάσου Τσακιρίδη, της προέδρου τη Κοινότητας Νεάπολης Χριστίνας Τερζή και της βιβλιοθηκονόμου Χαρούλας Ματζίρη.

«Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί έχουμε δίπλα μας τον φίλο μας Αντώνη Μαλλιάρη, και με χαρά δεχθήκαμε τη γενναιόψυχη, μεγαλόψυχη και στοχευμένη προσφορά του, από τη μια για τα παιδιά και την Παιδεία και από την άλλη για την υγεία όλου του κόσμου, και τον ευχαριστούμε θερμά», ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

«Το όνομα ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ είναι συνδεδεμένο με την πορεία των τελευταίων δεκαετιών της Θεσσαλονίκης. Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει την υπευθυνότητά σας και το ενδιαφέρον σας για την πόλη και τους πολίτες, ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές που περνάμε τελευταία 1,5-2 χρόνια και πρέπει να αναπτύξουμε όλοι μας ακόμη περισσότερο την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Και η πρωτοβουλία σας αυτή συμβάλλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση, ενισχύοντας έτσι τη συλλογική προσπάθεια να κρατήσουμε μέσα στην κοινωνία ανθρώπους των ευάλωτων ομάδων, κι αυτών που δυσκολεύονται ακόμη και για να αγοράσουν δυο βιβλία για τα παιδιά τους. Η μεγάλη προσφορά σας θα πιάσει τόπο, και στον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού με τις εγκυκλοπαίδειες και τα βιβλία που θα πάνε στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες και στους Παιδικούς Σταθμούς και στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και της Πολιτικής Προστασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας», είπε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης απευθυνόμενος στον εκδότη Αντώνη Μαλλιάρη.

«Το ελάχιστο που μπορούμε…»

«Συγχαίρω το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη. Βλέπουμε το έργο που κάνει και θέλουμε και εμείς να συμβάλλουμε με τη μικρή μας αυτή προσφορά. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για το δήμο Νεάπολης-Συκεών. H εγκυκλοπαίδεια που προσφέρουμε είναι ένα διαχρονικό έργο, για το οποίο συνεργάστηκαν περισσότεροι από 50 επιστήμονες. Τα παιδιά σήμερα χρησιμοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία αλλά και η έκδοση αυτή εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό βοήθημα. Για τις σχολικές βιβλιοθήκες δίνουμε τα παραμυθάκια και οι ιατρικές μάσκες είναι για το προσωπικό σας», υπογράμμισε ο εκδότης κ. Αντώνης Μαλλιάρης, ο οποίος χάρισε στον δήμαρχο το επετειακό λεύκωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το τρίτομο έργο «Θεσσαλονίκη …εν θερμώ» του Απόστολου Παπαγιαννόπουλου, το βιβλίο «Η Άφιξη των Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη το 1922» του Πέτρου Μεχτίδη και το νέο βιβλίο του Νίκου Δημαρά «Γέλια στο ακροατήριο».

Όπως είπε ο κ. Μαλλιάρης, θα ακολουθήσει και δεύτερη προσφορά και με 100 και πλέον βιβλία λογοτεχνίας για τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες. Σημειώνεται ότι η 28τομη εγκυκλοπαίδεια «παιδεία» έχει σχήμα pocket, περιέχει 150.000 λήμματα, εγκυκλοπαιδικά, γλωσσικά και ορθογραφικά, 15.000 φωτογραφίες, χάρτες, σχέδια κ.ά.  Περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλαγές παγκοσμίως, τα επιτεύγματα και τα νέα δεδομένα στο χώρο των επιστημών, των τεχνών, του πολιτισμού.

Η μάσκα της δωρεάς, είναι ιατρική τριπλή, εγκεκριμένη από τον Ε.Ο.Φ., με ανθεκτικό φίλτρο, με λάστιχο που δεν ερεθίζει τα αυτιά, με εύκαμπτο έλασμα, άοσμη, με φίλτρο προστασίας και άνετης αναπνοής, υποαλλεργική, για πολύωρη χρήση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ