Σίνδος: Διαμαρτυρία για δύο αποτεφρωτήρια νοσοκομειακών αποβλήτων

Σίνδος: Διαμαρτυρία για δύο αποτεφρωτήρια νοσοκομειακών αποβλήτων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης δύο μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού στη ΒΙΠΕ Σίνδου, πραγματοποίησαν το πρωί κάτοικοι της περιοχής. Τι αναφέρει ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Διαμαρτυρία ενάντια στην εγκατάσταση δύο μονάδων θερμικής επεξεργασίας  νοσοκομειακών αποβλήτων στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, πραγματοποίησαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής, υποστηρίζοντας πως οι συγκεκριμένες επενδύσεις θα υποβαθμίσουν περεταίρω την περιοχή τους περιβαλλοντικά.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τοπικοί σύμβουλοι της κοινότητας.

Σήμερα εξάλλου, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης στην τακτική της  συνεδρίαση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, γνωμοδότησε αρνητικά για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εγκατάστασης και λειτουργίας της μιας μονάδας. Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, εισηγήθηκε αρνητικά εφόσον δεν υπάρχει εν ισχύ ρυμοτομικό σχέδιο στη ΒΙΠΕ Σίνδου και πρότεινε η Μητροπολιτική Επιτροπή να τοποθετείται αρνητικά σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, έως ότου εγκριθεί το νέο ρυμοτομικό.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως η περιοχή του δεν μπορεί να σηκώσει περαιτέρω υποβάθμιση και ζητώντας από την Μητροπολιτική Επιτροπή να γνωμοδοτήσει αρνητικά για την εγκατάσταση και των δύο μονάδων στην περιοχή.

“Όλη η κοινωνία της Σίνδου αντιδρά σθεναρά. Είμαστε  αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εγκατάσταση αυτών των μονάδων στον τόπο μας” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ