Σίνδος: Μέρα παρά μέρα και μία διάρρηξη καταγγέλλει ο Σύλλογος Κατ/ρχών

Σίνδος: Μέρα παρά μέρα και μία διάρρηξη καταγγέλλει ο Σύλλογος Κατ/ρχών

Εικόνα που θυμίζει “άγρια δύση” με το που πέφτει η νύχτα καταγγέλλει ο ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου με αφορμή τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή. 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης 

“Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο τον Φεβρουάριο είχαμε τουλάχιστον 12 με 13 διαρρήξεις στη Σίνδο μετά τα μεσάνυχτα. Αν υπολογίσουμε ότι ο συγκεκριμένος μήνας έχει 28 ημέρες, αυτό σημαίνει πως ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέρα παρά μέρα έχουμε και μία διάρρηξη” αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Σίνδου, Θεόδωρος Δημητριάδης

Προσθέτει δε, ότι “αρκετά από τα 180 καταστήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή, τα έχουν ανοίξει δύο και τρεις φορές” ενώ συμπληρώνει πως “όταν δεν βρίσκουν κάποιο σημαντικό ποσό να πάρουν δημιουργούν καταστροφές. Σπάζουν τζαμαρίες, ξηλώνουν κάγκελα, ανοίγουν κλειδαριές, ρημάζουν τα προϊόντα του μαγαζιού. Στο δικό μου το κατάστημα τις προάλλες μπήκαν μέσα και έμειναν για 12 ολόκληρα λεπτά. Μπαίνουν σε καφετέριες που είναι κλειστές και κάνουν…πάρτι. Κλέβουν μπουκάλια, σπάνε τραπέζια και καρέκλες, ανοίγουν ταμειακές μηχανές, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο”.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το πρόβλημα αφορα κυρίως την παραβατικότητα ανηλίκων οι οποίοι διαμένουν σε εγκαταλελλειμμένα κτίρια της περιοχής της Σίνδου γεγονός που καθιστά τον έλεγχο δύσκολη υπόθεση. 

Σε μια προσπάθεια ωστόσο να αλλάξει η κατάσταση, με τη διενέργεια αυξημένων ελέγχων μετά τα μεσάνυχτα από την πλευρά της αστυνομίας, ο Σύλλογος έστειλε χθες επιστολή τόσο προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, υποστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο όσο και προς τον Διευθυντή της Αστυνομίας, ταξίαρχο Χρήστο Μπουλούμπαση με κύριο αίτημα την λήψη περαιτέρω μέτρων φύλαξης των καταστημάτων της περιοχής.     

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει: 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε σαν Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου, να σας ενημερώσουμε αναφορικά με ένα πρόβλημα που το τελευταίο χρονικό διάστημα τείνει να γιγαντωθεί αποτελώντας εστία σημαντικών κινδύνων και απρόβλεπτων καταστάσεων.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι αναφερόμαστε σε περιστατικά κλοπών και πρόκλησης καταστροφών που έλαβαν χώρα με διαφορά μόλις λίγων ημερών σε καταστήματα και σε περίπτερα της περιοχής μας και στα οποία, όπως αποτυπώθηκε στο οπτικό υλικό που υπάρχει στην διάθεση μας, οι δράστες ήταν μικρά παιδιά και κυρίως από οικογένειες ρομά όπου έχουν εγκατασταθεί  σε κτίρια του ΟΣΕ και σε ιδιόκτητα εγκατελλημμένα κτίρια.

Η περιοχή μας όπως γνωρίζεται είναι αρκετά μεγάλη σε έκταση και τα μέσα που μέχρι σήμερα μας έχουν διατεθεί είναι ελάχιστα ως προς την απόδοση της ιδανικής αστυνόμευσης, φυσικά και κατανοούμε ότι το έργο σας εκτός από δύσκολο είναι και πολυεπίπεδο καθώς σαν υπηρεσία έχετε επιφορτιστεί με πολλές ευθύνες και σίγουρα έρχεστε αντιμέτωποι με ποικιλία καταστάσεων. 

Ωστόσο, και εσείς πιστεύουμε πως θα συμφωνήσετε πως απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση καθώς και συνεχή παρακολούθηση ατόμων αλλά και δραστηριοτήτων προκειμένου να προλαμβάνονται, στο μέτρο του δυνατού φυσικά, έκνομες δραστηριότητες που θέτουν σε κίνδυνο τις περιουσίες των κατοίκων αλλά και των συναδέλφων μας, γιατί όπως γνωρίζετε τον τελευταίο χρόνο έχουμε, σαν επαγγελματίες υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού διατηρώντας τις επιχειρήσεις μας κλειστές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Μάλιστα οι συνάδελφοι στην εστίαση δεν έχουν ακόμη ανοίξει και δυστυχώς δεν είναι ούτε σε θέση να γνωρίζουν πότε θα τους δοθεί η άδεια να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους, αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι οι περισσότεροι από εμάς είναι σε οικτρή οικονομική κατάσταση και όταν επιτέλους τους δίνεται η άδεια να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζουν παρεμβατικές συμπεριφορές και κλοπές οι οποίες μάλιστα στην πλειονότητα των περιπτώσεων συνοδεύονται από ζημιές χιλιάδων ευρώ, είναι λοιπόν λογικό να τους πνίγει ένα αίσθημα αγανάκτησης.

Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος της επιστολής μας, να σας ενημερώσουμε και να θέσουμε στην διάθεση σας τους εαυτούς μας προκειμένου να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Είμαστε σίγουροι πως η συνεργασία μεταξύ μας είναι η απαραίτητη συνθήκη μέσα από την οποία μπορούμε να επιλύσουμε από κοινού προβλήματα τα οποία ταλανίζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα δημιουργώντας προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας γενικότερα, και προκειμένου να μπορέσετε με επιτυχία να υλοποιήσετε το έργο σας, αποδίδοντας έτσι ένα σημαντικό αίσθημα ασφάλειας στους συνδημότες μας.

Με εκτίμηση ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ