Σκρέκας: Στηρίζουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις – Απαιτείται ευρωπαϊκή λύση (VIDEO)

Σκρέκας: Στηρίζουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις – Απαιτείται ευρωπαϊκή λύση (VIDEO)

Για τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Τα 13 ευρώ, απορροφά ένα κομμάτι της αύξησης, για τις αναγκαίες μετακινήσεις των πολιτών και δεν είναι μόνο αυτό, είναι το μηνιαίο επίδομα που θα δοθεί, το οικογενειακό επίδομα αλλά και οι διευκολύνσεις για το ρεύμα. Το θέμα του πλαφόν, ένα φρένο στις ανατιμήσεις προσπαθούμε να το βάλουμε, σχεδόν με τον υπερδιπλασιασμό των επιδοτήσεων, προσπαθούμε να καλύψουμε το 70-80% της αύξησης. Δηλαδή από 40 ευρώ το μήνα επιδότηση για τα νοικοκυριά που έχουν φτάσει τις 300 κιλοβατόρες, δίνουμε 72 ευρώ το μήνα Απρίλιο και 74 ευρώ για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, όπου εκεί προσπαθούμε να καλύψουμε το 100% της αύξησης», ανέφερε αρχικά μιλώντας στο Mega.

Συμπλήρωσε ακόμη: «Η προσπάθεια είναι μεγάλη, φυσικά οι λογαριασμοί είναι αυξημένοι, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει αυτή την δύσκολη κατάσταση. Αποκλιμάκωση δεν είναι ασφαλές να το πει κανείς ακόμα, καθώς υπάρχει ο πόλεμος που είναι σε εξέλιξη και κανείς δε μπορεί να εκτιμήσει τις επόμενες κινήσεις. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να σχεδιάζουμε πώς μπορούμε να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Αλλά, επαναλαμβάνω ότι, το κάθε κράτος από μόνο του δε μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, πρέπει να βρεθεί μία ευρωπαϊκή λύση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταθέσει πρόταση 6 σημείων στην τετραμερή συνάντησή του με τους ομολόγους του από Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία. Εμείς θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά».

«Τα 40 ευρώ επιδότηση για τους λογαριασμούς του Μαρτίου είναι λογική απόφαση, γιατί τιμολογούνται με τις τιμές του Φλεβάρη. Αντίστοιχα οι τιμές του Απριλίου θα επιδοτηθούν με τα τιμολόγια του Μαρτίου, γι’ αυτό και την αυξήσαμε. Έχουμε προνοήσει και όσο διαρκεί αυτή η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Έχουμε έναν πόλεμο οποίος, τροφοδοτεί την ενεργειακή κρίση και δεν είναι μόνο εκεί, είναι και στα τρόφιμα που οι τιμές τους έχουν αυξηθεί. Για τις επιχειρήσεις και τις μικρές επιχειρήσεις, 1.160.000 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απορροφούμε το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής για τον Απρίλιο, και αναδρομικά για όλες τις καταναλώσεις Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και Μαρτίου», ξεκαθάρισε ο κ. Σκρέκας.

Αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης

«Τα διυλιστήρια έχουν μία συγκεκριμένη μεθοδολογία με την οποία περνούν τις διεθνείς τιμές στη λιανική. Παίρνουν τον μέσο όρο των διεθνών τιμών των τριών προηγούμενων ημερών και με αυτό τον τρόπο κινούνται. Υπάρχει όμως μία χρονοκαθυστέρηση στην μείωση των τιμών στα πρατήρια. Αυτή η προπληρωμένη κάρτα, αφορά την βενζίνη, όσο αφορά στο πετρέλαιο κίνησης, υπάρχει οριζόντια μείωσης ανεξαρτήτως λίτρων και κατανάλωσης», σχολίασε ο κ. Σκρέκας σχετικά με την αύξηση της βενζίνης.

Με πληροφορίες από MEGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βασιλακόπουλος: Η 4η δόση θα γίνει σε όλους, αρχικά στους άνω των 60 ετών (VIDEO)

Οι 9+2 παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των ευάλωτων και της μεσαίας τάξης

Πάτρα: “Το ένα παιδί μιλάει από τον τάφο του και δείχνει κάτι…” – Το εύρημα που σόκαρε την Αγ. Νικολούλη (VIDEO)

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: 517 Ουκρανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top