Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Αναίτια επίθεση ιερέα σε ΑμΕΑ

Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Αναίτια επίθεση ιερέα σε ΑμΕΑ

Επίθεση ιερέα σε ΑμΕΑ, καταγγέλλουν γονείς στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης. Η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη, μετά από το απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο φέρεται να σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Κοσμίδου 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δυτικής Μακεδονίας, ένας ιερέας επιτέθηκε φραστικά σε βάρος ατόμου ΑμεΑ μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Πτολεμαΐδος, κατά τη διάρκεια της τέλεσης μνημόσυνου. Το αποτέλεσμα από την αποτρόπαια πράξη ήταν το παιδί να εγκαταλείψει τρέχοντας την εκκλησία ξεσπώντας σε κλάματα.

Πρόεδρος Συλλόγου: Δεν επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δυτικής Μακεδονίας Στυλιανός Αντωναρίδης ανέφερε στο GRTimes ότι “ο ιερέας επιτέθηκε φραστικά στο παιδί, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αφορμή μέσα στον χώρο της εκκλησίας. Τέτοια φαινόμενα είναι προφανώς μεμονωμένα  και δεν αρμόζουν στις διδαχές της πίστης μας. Απαράδεκτο περιστατικό, δεν επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές από εκπροσώπους της αγάπης και της αλληλεγγύης”.

“Να ζητήσει συγνώμη”

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δυτικής Μακεδονίας Στυλιανός Αντωναρίδης ανέφερε επίσης ότι” το λιγότερο που θα πρέπει να κάνει ο ιερωμένος είναι να ζητήσει συγνώμη,  για την επιεικώς απρεπή συμπεριφορά του, από το ίδιο το παιδί όσο και από την οικογένειά του.

Επίθεση ιερέα σε ΑμΕΑ – Τί λέει η οικογένεια

Η οικογένεια του παιδιού συγκρατήθηκε από τους παρευρισκόμενους στην τελετή για να μην απαντήσει στην απρεπή συμπεριφορά του Ιερέα μέσα στον ιερό χώρο της εκκλησίας, ενώ αναμένει να ζητήσει συγνώμη από το παιδί τους αλλά και τους ίδιους. Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια αναμένει την εξέλιξη της υπόθεσης για να δει αν θα κινηθεί διαφορετικά σε περίπτωση που δεν υπάρξει επίσημη θέση από την Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου.

Ο ιερέας αρνήθηκε να μιλήσει για το περιστατικό

Σε επικοινωνία που επιδίωξε το GRTimes με τον ιερέα, ο οποίος φέρεται να είναι ο πρωταγωνιστής του περιστατικού, αρνήθηκε να απαντήσει και να αναφέρει την δική του θέση για το συμβάν.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των κατοίκων της περιοχής δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω Ιερέας υποπίπτει σε απρεπή συμπεριφορά.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top