Σπουδαστές: Εκρηκτική η κατάσταση στα δημόσια ΙΕΚ (VIDEO)

Σπουδαστές: Εκρηκτική η κατάσταση στα δημόσια ΙΕΚ (VIDEO)

Για την τραγική κατάσταση που, όπως λένε, επικρατεί στα δημόσια ΙΕΚ διαμαρτυρήθηκαν σήμερα σπουδαστές στο Yπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Όπως καταγγέλλουν οι σπουδαστές του συλλόγου σπουδαστών δημοσίων ΙΕΚ, αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα με σημειώσεις και όχι με βιβλία, ενώ καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για μία σειρά από απαραίτητα αναλώσιμα. Την ίδια στιγμή δεν δικαιούνται πάσο για τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ενώ στα εργαστήρια και η υλικοτεχνική υποδομή είναι ανύπαρκτα.

Αναφέρουν επίσης ότι καλούνται να κάνουν την πρακτική τους, η οποία για τις περισσότερες ειδικότητες είναι από την αρχή έως το τέλος απλήρωτη, γεγονός που εκμεταλλεύονται πολλοί εργοδότες.

Οι σπουδαστές ζητούν πλήρη χρηματοδότηση για όλα τα δημόσια ΙΕΚ, χορήγηση δωρεάν συγγραμμάτων, σύγχρονα εργαστήρια και κτιριακή κάλυψη,δωρεάν χορήγηση των αναλώσιμων υλικών και του εξοπλισμού, άμεση κατάργηση ή θα πληρώσεις και ανασφάλιστης εργασίας-πρακτικής, πάσο για δωρεάν μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα, μόνιμο και σταθερό εκπαιδευτικό προσωπικό κτλ.

Επίσης χαρακτηρίζουν ως πολύ λίγες και ζητούν να αυξηθούν οι απουσίες που έχουν δικαίωμα να κάνουν οι σπουδαστές σε κάποιες ειδικότητες γεγονός που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα ειδικά για όσους εργάζονται.

Δείτε τι δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του συλλόγου σπουδαστών δημοσίων ΙΕΚ, Άλκης Πλίτσης:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ