Σταϊκούρας: Έξυπνη, πράσινη και δίκαιη ανάπτυξη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σταϊκούρας: Έξυπνη, πράσινη και δίκαιη ανάπτυξη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το μείγμα της οικονομικής πολιτικής μας δεν έχει αλλάξει , παρά την πανδημία. Συνεχίζουμε με τις μειώσεις φόρων, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την ενίσχυση της ρευστότητας στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Τα παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός Οικονομiκών κ.Χρήστος Σταϊκούρας που αυτή την ώρα επισκέπτεται το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Τον κ. Σταϊκούρα, που έφθασε στα γραφεία του ΣΒΕ συνοδευόμενος από τον Υφυπ. Εσωτερικών (ΥΜΑΘ) κ. Σταύρο Καλαφάτη, υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αθ. Σαββάκης.

Ο κ. Σαββάκης δήλωσε πως η Περιφερειακή Βιομηχανία ζητεί από την κυβέρνηση να εφαρμόζει μείγμα πολιτικής που θα επαναφέρει τη Μεταποίηση στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής, συνεχίζοντας παράλληλα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Σταικούρας, έπιασε το “νήμα” στις δηλώσεις του, από το “μείγμα” στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Σαββάκης, για να πει ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στο στόχο της για ανάπτυξη, με κοινωνική συνοχή και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. “Συνεχίζουμε με τις μειώσεις στη φορολογία  (ΕΝΦΙΑ, προκαταβολή φόρου, εισφορά αλληλεγγύης) και τις ασφαλιστικές εισφορές, παρά την πανδημική κρίση” τόνισε ο Υπουργός. Επίσης, η κυβέρνηση, μέσω της επέκτασης του προγράμματος Ηρακλής, δουλεύει για την τόνωση της ρευστότητας της ιδιωτικής οικονομίας, σαν αποτέλεσμα του δραστικού περιορισμού του όγκου των κόκκινων δανείων. Πέραν αυτού, η ρευστότητα θα τονωθεί από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ 2021- 2027 και την ΚΑΠ. Τέλος, τρίτος άξονας πολιτικής που συνεχίζει δυναμικά να προωθείται είναι αυτός την μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν σε μια “έξυπνη, πράσινη και δίκαιη οικονομική μεγέθυνση”.

 

 

Σημειώνεται οτι στις 6μμ ο Υπουργός θα παραστεί στο ανοικτό μέρος της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒΕ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ