Σταθμεύσεις αυτοκινήτων αντί μοτοσικλετών εις βάρος πεζών (ΦΩΤΟ)

Σταθμεύσεις αυτοκινήτων αντί μοτοσικλετών εις βάρος πεζών (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Μετά τις  παρεμβάσεις για τη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση της περιοχής, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, δημιουργήθηκαν χώροι στάθμευσης αλλά καταγράφεται έλλειψη θέσεων για δίτροχα.

Τα αυτοκίνητα καταλαμβάνουν το χώρο στάθμευσης των μοτοσικλετών οι οποίες σταθμεύουν πάνω στα πεζοδρόμια δυσχεραίνοντας τη διέλευση των πεζών. Αυτή την άσχημη εικόνα αντικρίζουν καθημερινά όσοι διέρχονται μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης,  στην οδό 26ης Οκτωβρίου.

Το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου αναβαθμίστηκε πρόσφατα με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης. Η μελέτη για την ανάπλαση της περιοχής γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική διοίκηση. Η σύμβαση υπογράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Ζέρβα και τα έργα προχώρησαν σε χρόνο ρεκόρ.

Πραγματοποιήθηκε διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και  δημιουργήθηκαν θέσεις στάθμευσης για περίπου 10 οχήματα της ΕΛ.ΑΣ, αυτοκίνητα ΑΜΕΑ, ταξί  ενώ αυξήθηκε το πράσινο με δενδροφυτεύσεις και προβλέπεται η τοποθέτηση νέου φωτισμού. Ο μονόδρομος που διέρχεται μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο αναμένεται να μετατραπεί σε διπλής κατεύθυνσης.

Εκτός των παραπάνω, το  γενικό σχέδιο διαμόρφωσης της οδού 26ης Οκτωβρίου  προέβλεπε τη δημιουργία εσοχής στο πεζοδρόμιο, συνολικού μήκους περίπου 32 μέτρων, με 26 θέσεις για μοτοσικλέτες (φωτο). Βέβαια, οι καθημερινές ανάγκες για τη στάθμευση δίτροχων όμως είναι μεγαλύτερες όταν λειτουργούν τα δικαστήριο σε κανονικές συνθήκες.

Ο προβλεπόμενος χώρος στάθμευσης δεν διατίθεται ακόμη στους πολίτες που χρησιμοποιούν μοτοσικλέτες για τις μετακινήσεις τους στο συγκεκριμένο τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος. Παρά τις σχετικές πινακίδες που έχουν αναρτηθεί, ο χώρος καταλαμβάνεται από ΙΧ αυτοκίνητα  (φωτο) καθώς  δεν έχουν τοποθετηθεί τα διαχωριστικά που οριοθετούν τις θέσεις για τα δίτροχα.

Κατά συνέπεια, όσοι προσέρχονται στα δικαστήρια (αστυνομικοί, δικηγόροι, διάδικοι κ.α.) σταθμεύουν τις μοτοσικλέτες τους πάνω στα πεζοδρόμια (φωτο). Αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει με την προσπάθεια εξωραϊσμού του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και της γύρω περιοχής, σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ