ΣτΕ: Συζητήθηκε το αίτημα του Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού

ΣτΕ: Συζητήθηκε το αίτημα του Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η αίτηση που είχε καταθέσει ο Δ.Κουφοντίνας αναφορικά με τη μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού.

Ο πολυϊσοβίτης, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας, προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του μετά από την απεργία πείνας, ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου βάσει της οποίας έγινε η μεταγωγή.

Ήδη, το τμήμα Αναστολών του ΣτΕ έχει αποφανθεί ότι βάσει της πάγιας νομολογίας του, αρμόδια είναι τα ποινικά δικαστήρια.

Ο συνήγορος του Δ.Κουφοντίνα Δημήτρης Σαραφιανός υποστήριξε ότι είναι μη νόμιμη η προσβαλλόμενη απόφαση της κυρίας Νικολάου και πρόσθεσε ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές κρατουμένων. Επιπλέον, ανέφερε ότι υπό το φως του ισχύοντος Συντάγματος για το επίμαχο θέμα αρμόδια να επιληφθούν είναι τα διοικητικά δικαστήρια, αφού ήδη επιλαμβάνονται επί της εκτέλεσης των χρηματικών ποινών.

Από την πλευρά του Δημοσίου το μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Παναγιώτης Παππάς, παραστάθηκε με δήλωση και συντάχθηκε  με την άποψη που εκφράστηκε από το τμήμα Αναστολών του ΣτΕ, ότι δηλαδή το ζήτημα πρέπει να τεθεί υπόψιν των ποινικών δικαστηρίων. Η Ολομέλεια του  ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top