Στέγη εντός της ΔΕΘ αποκτά ο Συνήγορος του Πολίτη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στέγη εντός της ΔΕΘ αποκτά ο Συνήγορος του Πολίτη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ πρόκειται να εγκατασταθεί μέχρι τις αρχές του 2023 ο Συνήγορος του Πολίτη, με την ανεξάρτητη αρχή να επεκτείνει ουσιαστικά τις δραστηριότητες της τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στη Βόρειο Ελλάδα.

Η σχετική σύμβαση για την παραχώρηση κτηρίου, υπογράφηκε σήμερα το πρωί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκο Ποζρικίδη και τον Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη.

Γραφείο εντός της ΔΕΘ-Helexpo AE, αποκτά ο Συνήγορος του Πολίτη

Ιδιαίτερα ευτυχής, καθώς όπως τόνισε, μια προσπάθεια 25 ετών βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης, δήλωσε ο κ. Ποττάκης. Επισήμανε πως η εγκατάσταση της ανεξάρτητης αρχής στη ΔΕΘ, θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για τις δραστηριότητες της σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, από την οποία όπως διευκρίνισε προέρχεται περίπου το ένα τρίτο των καταγγελιών-αναφορών .

Τόνισε πάντως πως ο Συνήγορος του Πολίτη υλοποιεί και μια σειρά άλλων δράσεων που τον φέρνουν συχνά στη Βόρεια Ελλάδα, όπως για παράδειγμα επιθεωρήσεις χώρων στέρησης της ελευθερίας (φυλακών, αστυνομικών κρατητηρίων), αλλά και προαναχωρησιακών κέντρων για αλλοδαπούς που απελαύνονται, οι οποίες θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν πολύ καλύτερα και πιο ουσιαστικά τώρα που η Ανεξάρτητη Αρχή θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Γραφείο εντός της ΔΕΘ-Helexpo AE, αποκτά ο Συνήγορος του Πολίτη

Ο Συνήγορος του Πολίτη, ευχαρίστησε επίσης θερμά τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη, τον οποίο χαρακτήρισε και εξαιρετικό φίλο του θεσμού, «για όλη του τη συνδρομή και τη βοήθεια που παρείχε» ώστε να υλοποιηθεί αυτό το όνειρο της ανεξάρτητης αρχής, αισιοδοξώντας πως η κίνηση αυτή για ίδρυση γραφείου στη Θεσσαλονίκη, θα εκτιμηθεί από τις πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

«Για μας είναι τιμή η φιλοξενία του Συνηγόρου του Πολίτη στις εγκαταστάσεις μας» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, τονίζοντας πως η δράση αυτή είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της ευαισθησίας του εκθεσιακού φορέα στα κοινωνικά ζητήματα, καθώς η εταιρεία έχει στη διάρκεια αυτών των χρόνων ξεφύγει από τον καθαρά εμπορικό χαρακτήρα και προχωρά και σε δράσεις που αφορούν στον κοινωνικό της ρόλο.

Η λειτουργία του γραφείου συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΧΜ-ΕΟΧ 2014-2021 και αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα». Οι επιχορηγήσεις του ΧΜ-ΕΟΧ (EEA Grants) αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.

Γραφείο εντός της ΔΕΘ-Helexpo AE, αποκτά ο Συνήγορος του Πολίτη

Στην υπογραφή της σύμβασης, παρόντες ήταν εκτός του Συνηγόρου του Πολίτη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του εκθεσιακού φορέα, Τάσος Τζήκας, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αλέξης Τσαξιρλής, ο βουλευτής Α` Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης,  ενώ παραβρέθηκαν ακόμα η Θάλεια Ρουκουνάκη, ειδική επιστήμονας και συντονίστρια έργου του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), η Στέλλα Κοσμά, προϊσταμένη Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης, υπεύθυνη οικονομικής διαχείρισης έργου ΕΟΧ και η Αλεξάνδρα Πολιτοστάθη, υπεύθυνη επικοινωνίας έργου ΕΟΧ.

Γραφείο εντός της ΔΕΘ-Helexpo AE, αποκτά ο Συνήγορος του Πολίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top