Στη 14η θέση παγκοσμίως ο Τομέας Κλασικών Σπουδών του ΑΠΘ

Στη 14η θέση παγκοσμίως ο Τομέας Κλασικών Σπουδών του ΑΠΘ

Τη 14η θέση μεταξύ όλων των πανεπιστημίων παγκοσμίως κατέλαβε για το 2021 ο Τομέας Κλασικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σύμφωνα με την τελευταία έκδοση των Διεθνών Πινάκων Κατάταξης Πανεπιστημίων του οργανισμού Quacquarelli Symonds, «QS World University Rankings by Subject».

Στην κατάταξη του διεθνούς οίκου αξιολόγησης για το 2021, ο Τομέας Κλασικών Σπουδών του ΑΠΘ ανέβηκε δύο θέσεις υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι, αφήνοντας πίσω ιστορικά πανεπιστήμια όπως το Χούμπολτ (Humboldt-Universität zu Berlin), το Στάνφορντ (Stanford University), το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια (Alma Mater Studiorum – Università di Bologna), το Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου (King’s College London), το Πανεπιστήμιο του Σαιντ Άντριους (University of St Andrews), το Πανεπιστήμιο του Πεκίνο (Peking University).

Στην ανακοίνωσε αναφέρθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου.

Συγκεκριμένα έγραψε τα εξής:

Το Αριστοτέλειο ακόμη πιο ψηλά! Χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια για τη 14η θέση που κατέλαβε ο Τομέας Κλασικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ στην παγκόσμια κατάταξη QS World University Rankings. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που με ήθος και αφοσίωση υπηρετούν την ακαδημαϊκή αριστεία και ανεβάζουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για όλους όσοι πιστεύουμε στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο της διεθνούς ακτινοβολίας, της εξωστρέφειας, των μεγάλων διακρίσεων και της προσφοράς στην πατρίδα μας.

Το Αριστοτέλειο ακόμη πιο ψηλά! Χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια για τη 14η θέση που κατέλαβε ο Τομέας Κλασικών Σπουδών…

Δημοσιεύτηκε από Nikos Papaioannou στις Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ