Στη Βουλή η βία μεταξύ ανηλίκων – Να συζητηθεί το θέμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προτείνει με επιστολή της η Άννα Ευθυμίου

Στη Βουλή η βία μεταξύ ανηλίκων – Να συζητηθεί το θέμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προτείνει με επιστολή της η Άννα Ευθυμίου

Την εισαγωγή προς συζήτηση στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής του σημαντικού ζητήματος της βίας μεταξύ ανηλίκων καθώς και της νεανικής βίας και παραβατικότητας, ζητά με έγγραφη επιστολή της προς την πρόεδρό της, κ. Μαρία Αντωνίου, η βουλευτής Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου.

Η επιστολή της αυτή αποτελεί μέρος μίας σειράς πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η βουλευτής για το θέμα αυτό, που είναι μείζονος κοινωνικής σημασίας και αφορά το μέλλον των παιδιών μας. Η κ. Ευθυμίου, με σκοπό να συμβάλλει στην κυβερνητική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού κοινωνικού ζητήματος, έχει ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση με την Υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, κ. Σοφία Ζαχαράκη, καταθέτοντας τις σχετικές προτάσεις της επί του θέματος.

Η πολυπαραγοντικότητα του φαινομένου καθώς και ο πρόσφατος καταιγισμός καταγγελιών βιαιοπραγίας μεταξύ ανηλίκων, καταδεικνύουν σύμφωνα με την κ. Ευθυμίου την ανάγκη για την ανάληψη συμπληρωματικών κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών.

Μάλιστα η βουλευτής και με την ιδιότητα της τόσο ως μητέρα δυο παιδιών όσο και ως μάχιμη δικηγόρος τονίζει στην επιστολή της τα εξής:  «Ο σκοπός της συζήτησης αυτής θα έγκειται στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα ακολουθήσουν τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου να εξετασθεί αρμοδίως η δυνατότητα θέσπισης πρόσθετων νομοθετικών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, που έχει βαθιές και επιζήμιες συνέπειες τόσο για τα ανήλικα θύματα όσο και για τους ανήλικους θύτες αλλά και έντονες κοινωνικές προεκτάσεις.».

Η επιστολή της Άννας Ευθυμίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top