Επίσκεψη στην ΟΛΘ Α.Ε πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος είδε από κοντά τις νέες γερανογέφυρες που εγκαταστάθηκαν στον προβλήτα 6 του λιμανιού.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης 

Τον κ. Πλακιωτάκη, υποδέχτηκαν τα μέλη της διοίκησης του ΟΛΘ, ανάμεσα τους ο εκτελεστικός πρόεδρος Αθανάσιος Λιάγκος, ο CEO Φράνκο Κούπολο, ο Σάββας Σισμάνης, διευθυντής  Μελετών και Κατασκευής Έργων και ο Αρτούρ Νταβιντιάν, γενικός διευθυντής Επενδύσεων, ενώ παρούσα ήταν και η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Ο υπουργός είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις νέες γερανογέφυρες New Panamax, που εγκαταστάθηκαν στον προβλήτα 6 και οι οποίες αναμένεται με τη λειτουργία τους να μπορούν να διεκπεραιώνουν φορτοεκφορτώσεις από πολύ μεγαλύτερα πλοία και με χρόνους πολύ ταχύτερους, έως και 40%.

Ο υπουργός, μετά την ενημέρωση που είχε για την εγκατάσταση των δύο υπερσύγχρονων γερανογεφυρών, δήλωσε πως ενισχύονται οι δυνατότητες του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με την υλοποίηση του συγκεκριμένου επενδυτικού προγράμματος να αναβαθμίζει τον ρόλο του λιμανιού, όχι μόνο σε επίπεδο εμπορικής κίνησης, αλλά και σε επίπεδο γεωγραφικής και γεωπολιτικής αξίας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

“Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με την διοίκηση του ΟΛΘ με σκοπό την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος χωρίς προβλήματα” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στην αύξηση του κόστους των καυσίμων και στο κατά πόσο επηρεάζει τα σχέδια για την ακτοπλοΐα. Όπως σημείωσε, τα τελευταία τρία χρόνια έχουν εγκαινιαστεί 18 νέες γραμμές ενισχύοντας την σύνδεση της Ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, αυξήθηκε το κονδύλι των άγονων γραμμών από τα 90 εκατ. το 2019, στα 130 το 2020 και κατά την διάρκεια του 21-23 στα 138 εκατ.

“Αυτό έχει ενδυναμώσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, ενώ είμαστε σε μια διαδικασία διαβούλευσης με την ΕΕ, έτσι ώστε να δρομολογήσουμε “πράσινα” πλοία στην ακτοπλοΐα, σύμφωνα βέβαια και με τους νέους περιβαλλοντικούς κανόνες” τόνισε.

Ειδικά για την αύξηση των τιμών στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας, ο υπουργός ανέφερε πως το ζήτημα της ακρίβειας είναι σύνθετο και δεν αφορά μόνο την ακτοπλοΐα.

Δείτε τις σχετικές δηλώσεις και στο βίντεο που ακολουθεί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ. Πλακιωτάκης: Εντός Ιουλίου η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σμύρνη: Με ενδιάμεσο σταθμό τη Μυτιλήνη, πιο κοντά στη δρομολόγηση

Θεσσαλονίκη- Σποράδες: Πληρότητες 80%-90% για Ιούλιο και Αύγουστο

Θεσσαλονίκη: Στο 50% η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σποράδες – Δρομολόγια και τιμές

ΣΕΤΕ – Ρέτσος: Ο τουρισμός το 2022 μπορεί να ξεπεράσει το 2019

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top