Στην ουρά για τον οβελία σε Καπάνι και συνοικίες (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Στην ουρά για τον οβελία σε Καπάνι και συνοικίες (ΦΩΤΟ – VIDEO)

“Ζεστάθηκε” η κίνηση στην ιστορική αγορά «Καπάνι», μετά την άρση απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων, κάτι το οποίο αποτελούσε αίτημα των εμπόρων για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές, που «παραδοσιακά» έρχονται από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης για τα ψώνια του εορταστικού τραπεζιού.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χρήστο Νικολόπουλο και όπως κατέγραψε το GRTimes.gr, ο κόσμος γέμισε σήμερα την αγορά για να προμηθευτεί τα απαραίτητα προϊόντα του πασχαλινού τραπεζιού.

«Η άρση απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων βοήθησε και γέμισε η αγορά με κόσμο. Η κίνηση είναι αυξημένη σήμερα και έτσι ελπίζουμε να συνεχίσει και αύριο», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι η κίνηση ήταν σαφώς μικρότερη έως την Τετάρτη που ίσχυε η απαγόρευση. «Ευελπιστούμε ότι θα ξεπουλήσουμε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος, τονίζοντας ότι είχε θετικό αντίκτυπο για την αγορά ότι οι πολίτες θα κάνουν Πάσχα στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος οι τιμές για τον οβελία κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς οι αυξημένες εξαγωγές που έγιναν για το Καθολικό Πάσχα μείωσαν τις διαθέσιμες ποσότητες ελληνικών αρνιών και κατσικιών.

Στην αγορά «Καπάνι» ο καταναλωτής μπορεί να προμηθευτεί, έως και αυτήν την ώρα, αμνοερίφια από 7.50 έως 10 ευρώ το κιλό και μέχρι στιγμής υπάρχει επάρκεια σε όλα τα προϊόντα. Οι τιμές πάντως στα υπόλοιπα προϊόντα τόσο κρεατικών, όσο και οπωροκηπευτικών, αλλά και στην ψαραγορά, είναι σταθερές σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντική κίνηση υπάρχει και στα συνοικιακά κρεοπωλεία, όπου ο κόσμος σπεύδει να προμηθευτεί έστω και την τελευταία στιγμή τα απαραίτητα προϊόντα για το πασχαλινό τραπέζι και το ψήσιμο του οβελία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ